Jakoś tak wyszło, ze to ja mam wymyslic "game compo".
Parę osob rzucilo w sąsiednim wątku propozycje, ja je przemyslalem i wybralem co i jak. Z braku czasu demokracji nie ma :P
A gry trzeba wyzaczyc teraz, zeby wszyscy zainteresowani mieli choc pare dni na trening.
Przyjalem, ze gry do konkursu musza byc: w miare znane, różnorodne, i szybkie w rozgrywce (zeby sie nie nudzic patrzac jak jedna osoba gra 30min na telebimie w strategie ;). Wyznaczanie zwyciezcy tez bedzie rozne w roznych grach.
Do kazdego compo funduję nagrody: 1 miejsce = 3 klasyczne cartidge, 2 miejce = 2 cartridge, 3 miejsce = 1 cartridge.
Postaram sie zaprojektowac i wydrukowac jakies pikne dyplomy, ale nie obiecuje ze zdaze.
Wolno grac wlasnym joyem.
A wiec zmierzymy sie w gry:
1. Megablast
Ja nie za bardzo znam tę grę, ale "vox populi - vox Dei", czy jakos tak...
Zwyciezca będzie wyloniony systemem pucharowym. To znaczy, że aby rozegrać turniej musimy zebrac na miejcu 8 albo 16 chetnych.
2. Track & Field
Klasyczna gra sportowa. Bawiliśmy sie tym na miniparty u Pina i bylo bardzo fajnie.
Mozna grac joyem, mozna specjalnym kontrolerem wyprodukowanym dla tej gry, ktory zabiore ze soba.
Wygrywa ten kto zdobedzie wiecej punktow.
3. Galaxian
Troche klasyki musi byc. Ale poniewaz ta gra na Atari jest za latwa to zagramy troche inaczej :)
Wygrywa ten, kto przejdzie pierwszy level w jak najkrotszym czasie! Mierzone stoperem.
A poniewaz przypadki chodza po ludziach, kazdy uczestnik dostanie dwa podejscia. Liczy sie lepszy z osiagnietych czasow.
4. Animal party
Prosta ale barwna gra, u nas mniej popularna, ale bardzo lubiana za granicą.
Gramy 1 runde, wygrywa ten kto zdobędzie więcej punktow. Kazdy uczestnik dostanie dwa podejscia. Liczy sie lepszy z osiagnietych wyników.
5. Tapper
Ten turniej rozegramy wyjątkowo w piatek poznym wieczorem. Bo jak powiedzial Rysiek: piatek jest dniem integracji.
Jako że toczą sie ostre dyskusje na temat roli alkoholu na zlocie, to compo to odrobina prowokacji z mojej strony :) W tym jednym turnieju bedzie mogl wziac udzial tylko ten, kto bedzie mial swiadkow, ze wypil po poludniu przynajmniej 2 piwa albo analogiczną ilosc alkoholu w innych trunkcach :D
Wygrywa ten kto zdobedzie wiecej punktow.
I tyle. Wszystkie gry sa do sciagniecia z bazy Atarionline.
Turnieje 1 - 4 rozegramy w sobote. Dodkladnych godzin turniejow nie moge podac, ale na pewno postaram sie oglaszac przez megafon wszem i wobec, ze np "za pol godziny rozpoczynamy turniej takiej a takiej gry".