testowałem na Kingston 1GB ( microSD ) , Kingston 512MB SD, oraz Kingston 128MB MMC , czy bez karty powinna być jakaś reakcja urządzenia ( tzn. reakcja LED na wciskanie switchy , po za Reset oczywiście ;) ) , lub powinna się jakaś dioda palić po uruchomieniu ? bo u mnie tylko wszystkie błyskają przez ułamek sekundy i cisza.... zrobiłem układ po raz drugi od początku, mam dwa różne czytniki kart ( jeden zrobiony z adaptera karty micro , a drugi to normalne gniazdo SD ) , sprawdzałem z dwoma różnymi rezonatorami ( jeden standardowych rozmiarów , drugi mniejszy z wylutu z jakiegoś mobo hehe ) jedynym wspólnym elementem jest Atmega :( , czyżby on ? chyba będę musiał go czymś innym zaprogramować ( jakiś układzik od błyskania LEDami czy coś, aby sprawdzić czy pracuje poprawnie )
info z dziś ( 16.08 ) - na drugim ATMEGA8 to samo, poddaję się... :( , dwie różne płytki , reszta elementów 100% zgodna i sprawna , i nic.... czy układ ma zadziałać ( tzn, reagować na wciśnięcia przycisków i zmieniać LEDy niezależnie od transmisji SIO , czy wszystko musi działać, tzn. reakcja jest dopiero gdy bootuje ? mam gołą płytę atari bez żadnych peryferiów , może SIO HNE PAbOTAET ?