nosty napisał/a:...testy faktycznie moga sie przydac...
Jeśli atarka jest uszkodzona tak, ze dochodzi do procedury testu w QMEGu (czyli nie są linie danych czy adresowe gdzieś przywarte, a procesor i ROM są sprawne), to odpali też carta diagnostycznego i to w nim powinny być takie testy, a nie zajmować miejsce na procedury przydatne w codziennym użytkowaniu. Mam problem, zajmuję się naprawami itp. - wtykam cart diagnostyczny.... nie mam problemów - nie potrzebuję testów.
Co do MLM, to nie dalej jak tydzień temu, tylko dzięki niemu zlokalizowałem błąd w kodzie. Jakoś na emulcu mi się nie objawił, więc te wszystkie wspaniałe pecetowe narzędzia na gwizdek mi były.
Kombinacja QMEG 4.04 i Sparta X faktycznie powoduje nieodpalenie się Sparty, ale po czasie uznaję to za zaletę a nie wadę. Na każdym dysku (w zasadzie to raptem dwie partycje po 16MB, bo na pozostałych jest MicroSparta DOS i Sparta X jest zbędna), na którym mam aplikacje działające pod SDX jest wrzucony pliczek INIDOS.SYS, który przywraca Spartę X w czasie bootowania i wszystko działa wtedy normalnie.
Dzieki czemu nie musze pstrykać przełącznikiem od SpartyX jesli jej nie potrzebuję :)
Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.