Jako szczęśliwy posiadacz laptopa pentium 133mhz,odkryłem że jedynym działającym emulatorem na tej maszynie jest właśnie dosowy emulator atari800 1.2.4(no i wcześniejsze też).
W emulatorze jest jednak błąd,klawisze emulowanego joystika czyli strzałki są sprzężone z klawiszami atari(tymi gdzie są strzałki klawiatury atari).Niektóre gry na naciśnięcie dowolnego klawisza reagują pauzą,np "hero","nadral","river raid" i nie da się grać
Przemapowanie joysticka na klawisze które nie wchodzą w skład klawiatury atari jest karkołomne,tym bardziej na laptopie gdzie mam mniej klawiszy a pozostałe uzyskuję kombinają fn+klawisz.Tak więc potrzebna mi jest modyfikacja emulatora wyłączająca klawisze strzałek z klawiatury atari.
.Wiem że są dostępne źródła,zatem powinno dać się to zrobić,ale ja nie umiem.
Wiem że błąd został naprawiony w nowszych wejsjach jednak są za ciężkie na ten sprzęt.
Inne dosowe emulatory atari,nie bardzo nadają się do użytku,a niektóre nie działają ,więc tylko ten jeden działa tu płynnie i odpala każdą grę bez mrugnięcia okiem
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury