Witam,
zlozylem sobie w/w urzadzenie i mam dwie sprawy z nim zwiazane.
1. Do czego sluzy trzecia dioda LED? Jedna wskazuje aktywnosc SD, jedna aktywnosc SIO, a ostatnia? Nigdzie nie jest to opisane, czyzby niewykorzystana? (u mnie nie zaswiecila sie chyba nigdy).
2. Nie wszystkie gry/programy wczytuja mi sie. Mam na karcie nieco plikow .atr, .com, .xex, czyli takich, jakie SIO2SD powinno lyknac. Niestety, czasami po wczytaniu mam tylko krzaki na ekranie, albo widac na nim jakas dziwna "rewolucje". Niektore z gier zle wyswietlaja grafike (brak pewnych elementow ktore pamietam i ktore na dodatek sa, gdy plik wczytywac do emulatora na PC-cie), niektore gry wczytaja sie, po czym komputer przechodzi do Basica (nie, nie sa to programy w Basicu uruchamiane przez RUN). Wreszcie - po wczytaniu niektorych - komputer zalicza zwis - czarny lub szary ekran. Eksperymentowalem z szybkoscia wczytywania (ustawianie w setupie SIO2SD) myslac ze moze komputer nie trawi zbyt szybkiej transmisji. Jak sie domyslacie bez powodzenia, bo bym z tym pytaniem wtedy nie pisal.
Jesli chodzi o nieuruchamianie sie wczytywanych programow, to nie jest tak ze raz jakis plik sie wczyta a raz nie. Plik albo wczytuje sie za kazdym razem, albo nigdy.
Spotkaliscie sie z takim problemem u siebie? Jesli tak, co bylo przyczyna, jakie znacie rozwiazania?
Aha - moje SIO2SD zachowuje sie zawsze tak sam niezaleznie od tego czy zasilane jest z komputera, czy z zewnetrznego
zrodla. Poza tym podlaczalem je pod dwa rozne egzemplarze Atari, dodam ze obydwa sprawne (nawet tasmy - a mam kilka - wczytuja sie z magnetofonu bez problemow).
Zastosowana karta: Kingston 2GB
Pozdrawiam,
K.