1

Tak mnie to zaczęło z czysto-teoretycznego punktu widzenia zastanawiać... Rybags odkrył tryb 480 linii, interlejsowany sprzętowo. Z kolei (za atariki: http://atariki.krap.pl/index.php/SHIMC) SHIMC nam daje przeplot rionowy, nie poziomy - co dale nam 640 pikseli w poziomie.
Czy w takim razie (oczywiście dla obrazków statycznych, przynajmniej na razie) byłoby możliwe wykonanie tryby RSHIMC (tag go sobie nazwałem, od Rybags-SHIMC), gdyż tam teoretycznie można by uzyskać 640x480 pikseli. Ze specyfikacji formatu SHIMC wnoszę, że 256 kolorów też nie byłoby wtedy wielkim problemem.
Czy mogą się na ten temat wypowiedzieć znawcy assemblera? Bo ze mnie jest laik, niestety...

Sikor umarł...

2

tryb Garrego wymaga tylko drobnej zabawy na poczatku display-listy - pozniej caly czas procesora mozna spozytkowac na cos innego wiec - mysle ze jest mozliwe

przechodze na tumiwisizm

3

Poczwórny przeplot ?

4

Pajero, nie do końca: u Rybagsa masz przeplot sprzętowy, ale w sumie prawie racja, wychodzi przeplot poczwórny. Tyle, że u Rybagsa przeplot prawie nic nie kosztuje, więc? Może ktoś z programistów by po prostu sprawdził, ba ja się nie znam na programowaniu, a mogła by być fajna sprawa.

Sikor umarł...

5

Kurcze, zrobi się.... acz mam teraz na głowie wysyłki uCovox'ów na głowie.

Daj mi czas (najlepiej nielimitowany) to se sprawdzę....  może we wtorek.

6

Pajero - spoko. Po prostu wydaje mi się, że byłby nowy, ciekawy tryb...

Sikor umarł...

7

jezeli sie uda, to pewnie i tak bedzie mniej mrugac niz VIP (vasco interlace picture), czyli zdjecie z intra syzygy #6 :P

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...