1

czy bylby ktos zainteresowany zakupem konwertera RGB (15-25khz) -> VGA?
konwerter ma rowniez wejscia Y Pb Pr
moglo by to byc idealna bolaczka na podlaczanie VBXE/Atari ST/Amigi/czegokolwiek do zwyklego monitora VGA
cena nie jest wysoka - to tylko 32 dolce, ale za to koszt przeszylki dosc spory - UPS 3-4 dni robocze, ale 20-27$ wysylka
to jest urzadzenie do zabudowy w automatach i mialem juz przyjemnosc tego uzywac - dziala bez zarzutu z plazma czy wlasnie monitorami VGA

link

przechodze na tumiwisizm

2

Jestem chętny. Ale to jest na Tajwanie, przesłanie kilku sztuk grozi jeszcze VAT-em.

3

Wejście RGB - idealne rozwiązanie dla VBXE. Swoją drogą, szkoda, że takich rozwiązań nie było na rynku (albo kiepsko szukałem), gdy kupowałem sobie konwerter VGA.

4

Przy kilku sztukach cena spada ? Ile by to mniej wiecej z przesyłka wyszło w zł przy kilku sztukach ?
Bo moze bym sie na to wtedy pisał .... jezeli tak to polecasz....

"wszystko się kiedyś kończy......."

5

jestem chętny

może zrób Candle listę, także na AtariAge, wtedy może uzbierać się większa liczba chętnych

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

6 Ostatnio edytowany przez Candle (2009-08-02 09:54:18)

cena za szt pewnie nie spada, ale koszt przesylki mozna rozbic
co do vat'u to sprzedawcy z tamtych stron stosuja promocje w postaci zanizonych fv
myslalem o zakupie 4 sztuk spolem, wtedy wysylka wychodzi bez tragedii
ogolnie to dostepnych jest 7 sztuk no i jest to cos, co cyklicznie pojawia sie na ebayu

tebe, spokojnie
na aage mozna wrzucic linka, ale nie chce organizowac takich zakupow na wieksza skale
oni tam maja ebay w malym paluszku i sobie sami poradza, a ja nie chce pozniej tlumaczyc sie w skarbowym i celnym skad bezrobotny ma tyle pieniedzy :/

przechodze na tumiwisizm

7

No to jak z tym zakupem? Komu słać kasę?

8

no fajne to, ale ten gość to wyśle, czy weźmie kasę i założy następne konto na ebayu? :)

Krzysztof [Atari 1040 STE + 65 XE]

9

wiesz pan co? :) idz sie pan poloz ;]

jest konkretne 3 osoby ktore chcialby zaryzykowac?
w najgorszym wypadku bedziemy mieli konwerter do amigi, albo automatow arcade i jako taki jest rowniez zbywalny na alledrogo
wiem ze stryj jest, ja rowniez, jeszcze 2 do moich planowanych 4 sztuk ;)
jesli ktos wiecej - milo, jesli nie - no to sobie niech radzi sam

przechodze na tumiwisizm

10

Mam takie niewinne pytanko do Electrona- co stoi na przeszkodzie, aby VBXE generowało od razu obraz w standardzie VGA?

Ceterum censeo Germaniam esse delendam.

11

jako ze electron ci aktualnie nie odpowie, to zrobie to ja
problem jest pixel clock rowny 14.costam mhz - musialby byc 2 razy wiekszy, a w tym moemncie synteza w alterze jest juz tak nieoptymalna (bo syntezer sobie nie radzi z iloscia logiki jaka proboje sie w ta biedna altere wepchac) max pixel clock jak mozna osiagnac to 21mhz - a to juz definitywnie przekresla taka mozliwosc
vbxe kozysta z najwolniejszego, najtanszego ukladu fpga z serii acex 50k - z koncowka 3n - po jedyne 120pln brutto przy zakupie 60 sztuk - wersje szybsze sa drozsze - duzo drozsze, a i tak bylby problem z dostarczeniem odpowiedniego sygnalu zegarowego

przechodze na tumiwisizm

12 Ostatnio edytowany przez jer (2009-08-02 22:06:43)

A scandoubler?
Ale to już oftop...

13

ale co scandoubler? bo generalnie to co bysmy kupowali to bylo nie bylo scandoubler

przechodze na tumiwisizm

14

jestem zainteresowany, ale nie chce kupować w ciemno.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

15

czyli nie jestes zainteresowany

przechodze na tumiwisizm

16

no ja też jestem zainteresowany

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

17 Ostatnio edytowany przez zaxon (2009-08-03 00:34:44)

sqward to obejrzysz u mnie, ja biore, ale jak to dziala z monitorami vga wide screen?

Update,

Eee, qrde, obejrzalem goscia na Ebayu, sprzedawca zwiekszonego ryzyka, ja bym mu za duzo kasy nie wysylal.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

18

sa i inni, po 39$

przechodze na tumiwisizm

19

Jeszcze przydał by się dekoder Composite/S-Video na RGB i  byłby komplet, bo można by podłączyć i atarynkę (bez VBXE), komodę i spectrusia. Pozostałe (Amstrad, Timex, Apple 2gs) mają lub mogą mieć wy RGB. Wie ktoś o takim dekoderze do kupienia?
Wracając do tematu: są w końcu chętni do kupienia zespołowo czy mam kupić sobie idywidualnie?

20

jer: jestem ja i stryker, wiec jesli nawet to przesylka /3
composite-> rgb to mozna sobie juz dospawac
pewnie sa, widzialem takie cuda w obudowach, ale cena byla x3 - a to mnie nie bawi

przechodze na tumiwisizm

21

Candle, dopisz mnie do listy (mam co podłączyć, ST, Amiga, VBXE niedługo a nie potrzebne mi nowe pudło na biurku)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

22 Ostatnio edytowany przez jer (2009-08-03 13:18:27)

No to jest nas czterech, więc teraz konkretnie o zakupie. Płatność przez PayPala mogę zrobić, co uciszy malkontentów podejrzewających przekręt, bo PP gwarantuje zwrot kasy w takim przypadku.
Edit: Przesyłka pewnie będzie droższa za 4szt.

23

CVBS to RGB: http://www.nickl.de/Start.htm?Products.Acc.Video.RGB - jeszcze jakby ktoś mógł się wypowiedzieć co to ma w środku ;) Bo w drugą stronę jakby łatwiej ;)

Co do płatności - po transakcji daj znać nrem konta i kwotą np. na priv.

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

24

poszedl pw

przechodze na tumiwisizm

25

Czyli Candle, wieczor, tebe i ja. Dobrze kalkuluję? Kogoś pominąłem?