Czyli "po prostu" to będzie działać tylko pod windowsami :/
? HEX$(6670358)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
atari.area forum » Programowanie - 8 bit » sio, loader
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czyli "po prostu" to będzie działać tylko pod windowsami :/
Musisz wyrazić swe potrzeby jaśniej ;-)
cd /usr/ports/comms/ft232
make
make install
No, ale wiem, marzenie ściętej głowy aka napisz.se :)
solaris? freebsd? ;P
drac030: jesli to dziala pod linuksami, to pewnie tez i pod frebzda - sterowniki do ftdi od lat sa w jaju linuksowym, ale wydawalo mi sie ze jakos "specjalnie" trzeba do tego zagadnienia podejsc (stad pytanie o ioctl).
frebzda ztcp nie odstaje za bardzo w tyle jesli chodzi o obsluge usb (nie liczac tego nieszczesnego padania po wyciagnieciu zamountowanego pendrive)
o fak, wlasnie zaczalem googlac w temacie i przypadkiem zauwazylem ze mam pod debilianem zainstalowany "libftdi1 - Library to control and program the FTDI USB controller". czas zajrzec w sors ;)
A to, co jest w "3rd party drivers" na stronie FTDI podanej przez Electrona nie będzie działać?
http://www.ftdichip.com/Drivers/3rdPartyDrivers.htm
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Programowanie - 8 bit » sio, loader
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 63 zapytań