Witam.Niedawno padł mi procesor CO14806 w Atari65XE(wraz z expansion port).Stwierdziłem że wersja z tym portem jest dosyć rzadka i postanowiłem ożywić ten komputer.Jak się okazało,w sklepie nie można było dostać oryginalnego CO14806,ale był za to SY6502.Jednak procesory te różnią się trochę od siebie m.in. tym że sygnał R/W w jednym procku jest na nóżce 34 a w drugim na 36.Jak zauważyłem można bez problemu połączyć te nóżki ze sobą gdyż w CO14806 nóżka 34 jest n.c.Jednak największy problem tkwi w tym iż 6504 nie ma sygnału HALT.Moje pytanie brzmi:czy komputer będzie działał bez tego sygnału?albo ewentualnie czy ten sygnał można zrobić na kilku TTL-ach?,bo jak wyczytałem na jednej ze stron,to w Atari 800 sygnał HALT tworzyły 4 układy scalone.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury