1

po zmianie w setupie hsindex na jakąkolwiek opcje rwtest pokazuje zawsze zbliżone wyniki czy to programik tak działa czu coś z sio 2sd a może to wynik tego że mam 1gb microsd przez adapter

2

A jakie to wyniki?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

3 Ostatnio edytowany przez larek (2008-11-30 17:46:06)

W moim sio2sd jest podobnie. Zmieniam prędkość, ale w rzeczywistości podczas wczytywania jest cały czas tak samo. Nie robiłem żadnych testów, ale  na słuch ;-) nie ma żadnej różnicy, a chyba powinna - w końcu 38tys. i 127tys. coś tam, to spora różnica.
Jakoś do tej pory na to nie zwracałem uwagi.
A może to zależy od stosowanego DOSa i jego umiejętności odczytu danych?

4

Zależy od DOS i od sposobu sformatowania dyskietki. Np. Sparta odpyta stację o obsługiwane prędkości :)

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

Dely ma racje - każdy DOS da inne wyniki.

Np. ten sam konfig a DOS II/6.4 jest ciut wolniejszy od SDX

Było już o tym na AA...

6

Różnice są - jest pewna część softu która nie lubi ultra speed'a i tylko na normalu się poprawnie załaduje
np. demo cool emotion. O ile w przypadku posiadania Qmega 4.04 jest to sprawa banalna (bo wystarczy wyłączyć w nim ultre na określonej stacji dysków klawiszem N, to na oryginalnym Romie Atari pozostaje gmeranie ustawieniami hsindex.

Ci, którzy przemawiają w imieniu Boga powinni pokazać listy uwierzytelniające. J. Tuwim

7

na marginesie: istnieje pewna ilość (z reguły starszych produkcji) które na CA2001/LDW nie ładują się w trybie Turbo Drive a na tych samych stacjach z Multi Drive śmigają aż miło, nawet z włączonym buforowaniem. Czy aby nie jest to kwestia loadera/dosu użytego przez kodera? Czy dałoby się taką produkcje patchować pod tym kątem? Niech sie ktoś biegły wypowie...

gep/lamers^dial