Kiedys temat byl poruszany ale nie moge znalezc watku.
Chcialbym wziac na zlot pistola od XEGS'a, ale nie moge znalezc spisu gier ktore dzialaja z gunem.
Chodzi mi min o nowe rzeczy (stare mozna znalezc w spisach cartow)
Moze ktos pomoc?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Gry obslugiwane przez pistolet XE?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Kiedys temat byl poruszany ale nie moge znalezc watku.
Chcialbym wziac na zlot pistola od XEGS'a, ale nie moge znalezc spisu gier ktore dzialaja z gunem.
Chodzi mi min o nowe rzeczy (stare mozna znalezc w spisach cartow)
Moze ktos pomoc?
W Atari 8-bit FAQ jest spis.
A czy są gry multiplayer na dwa light guny.. czy może to odpada w ogóle z zasady działania tego cuda?
Mam jednego do sprawdzenia to też wezmę, a w domu nie mam już tv 50Hz.
@mowny - w zasadzie nie ma chyba przeciwwskazan! 2 guny powinny dzialac.
Hmmm... Zasugerowalem sie "identycznoscia" sprzetowa dwoch portow joya. Sorki za wprowadzenie w blad.
Ale jesli sprzetowo porty joya sa takie same, to moze wystarczylaby "latka" na OS zeby obslugowac drugi pistolet?
Moze ktos biegly w tych sprawach rozstrzygnie?
Antic ma tylko jedno wejście LightPen. I choć do obydwu portów joya może być podłączone pióro świetlne/pistolet (wejścia Ptrig0 i Ptrig1), to Antic dostanie sygnał LP=Ptrig0 & Ptrig1 i nie potrafi odróżnić z którego portu nadszedł sygnał.
Cała obsługa pistoletu przez OS polega na przepisaniu rejestrów pozycji z ANTICa do RAMu raz na ramkę. Sprawdzając rejestry ANTICa co dwie linie powinno się dać obsłużyć dwa pistolety. Dodatkowo sprawdzać w GTIA, który to pistolet.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Gry obslugiwane przez pistolet XE?
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 53 zapytań