Witam
Może ktoś mi podpowie jak przejść pozim Q w Mr.Robot.
Dochodzę do tego pozimu i za nic nie mogę go przejść.
Pozdrwiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Mr.Robot
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Może ktoś mi podpowie jak przejść pozim Q w Mr.Robot.
Dochodzę do tego pozimu i za nic nie mogę go przejść.
Pozdrwiam
Na pewno się da, bo kiedyś przeszedłem. Z tego co pamiętam to tak: najpierw po prawej po granatach zbieramy 2 pojedyncze kropki, przechodzimy nad drabiną, schodzimy w dół po granatach do brązowej kropki, z powrotem na górę w lewo, na granaty nad fioletową kropką, przeskakujemy nad nimi jak wybuchają, spadamy na fioletową kropkę, w lewo na granaty, na niebieską kropkę, i tyle. Chyba :)
Aż mnie zaciekawiło, jak nie zapomnę, w domq sprawdzę :)
Ja tez sprawdze :D To jedna z moich ulubionych gier na Atari.
Eru - gratuluje pamieci!
nosty, pogratulujesz jeśli to działa :)
o ile pamiętam to po po granatach do brązowej kropki szło się z powrotem na górę ale w prawo ;)
Na poziomie Q nie ma rzadnej drabiny, są tylko same granaty
Moze masz jakas walnieta wersje gry:
Tutaj masz mapki, obejrzyj poziom "Q":
http://mapy.atari8.info/l-o/mrrobot.png
Zgadzam się z banshee - Q ma bomby, i przechodzi się (przynajmniej ja tak właśnie przeszedłem) tak jak opisałem powyżej :)
Aha, nie wiem czy w MrRobot2 nie było takiej planszy, że są same granaty, cała plansza... Tam trzeba przeskakiwać nad wybuchającymi granatami - da się zrobić
Dokładnie chodzi mi o plansze po poziomie N. Jest poziom M,N i chyba O (i o ten pozim mi chodzi)
Sorki, nie rozumiem - to w końcu o którą planszę chodzi? M N czy O? I czy mówisz o planszach w linku powyżej? Na tej graficzce widać po kolei literki plansz, więc może bądź dokładny :)
Aha, jeśl Ci przypadkiem chodzi o planszę O, to tam trick polega na tym, że po tych wąskich kładkach można schodzić skacząc odpowiednio odbijając się od brzegu ekranu :)
Eru o tą plansze mi własnie chodzi. Za nic nie mogę jej przejsć
Jeśli chodzi o planszę O, to tak:
- schodzimy po prawych wąskich półeczkach na dół - robimy to tak, że skaczemy z półeczki w prawo z takiej pozycji, żeby po odbiciu wylądować na półeczce niżej. Wymaga to kilku prób pewnie, zacznij bardziej od prawej, bo jak jesteś za bardzo w prawo to się nie zabijesz, tylko wrócisz na tą samą półeczkę, i próbuj coraz bardziej w lewo się ustawiać przed skokiem
- zbieramy kropki na dole
- wracamy na górę, najprościej po półeczkach
- przechodzimy na lewo, zbierając po drodze jedną kropkę, proste
- lewe półeczki symetrycznie jak prawe, tylko z ciut innego miejsca skaczemy, bo są bodajże dalej od brzegu ekranu - znowu, zacznij od lewej strony półeczki, skok w lewo, jak wracasz na tą samą, spróbuj ciut bardziej w prawo, i tak dalej.
działa? :)
Eru działa, dzięki serdeczne. Pozdrwiam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Mr.Robot
Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 62 zapytań