1 Ostatnio edytowany przez zaxon (2008-07-14 18:53:20)

Tak tylko wrzucam info jesli ktos sobie planuje zrobic , walczylem z tym wczoraj, uklad i wsad do eepromu u Jera na stronie .Moje uzupelnienia co do montazu  , wylutowac zupelnie Basic ,zamiast niego podlaczyc Eprom z TB,trzeba zrobic pare zworek bo eprom jest dluzszy ale wiekszosc wyprowadzen pasuje,  plus co wazne, TB startuje jak sie kompa wlacza z wcisnietym klawiszem SELECT, inaczej zglasza sie normalny basic i mozna zglupiec jak ja wczoraj. Poza tym trzymajac wcisniety select + shift wlacza sie kopier sektorow. Moze komus sie to przyda. No i oczywiscie podziekowania dla Zenona ktory rozjasnil mi wczoraj temat sterowania epromami i Jera za schematy.

Update. Nie lutowac eproma na basic rom, a jesli juz to odlaczyc w basic rom noge 20 a sygnal BASIC z 13 nogi mmu podlaczyc do eproma z turbobasicem ,(nogi 20+22) inaczej oba romy probuja dzialac na raz i mamy kolizje .

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

2

Sorki za brak kontaktu w w/w sprawie. Walnęło dwa razy piorunami i na osiedlu net wybiło, dopiero dziś uruchomili.