Już kiedyś proponowałem (na grupach dyskusyjnych bodajże, a na pewno prywatnie pewnemu "królowi") zrobienie interfejsu IDE z transmisją bez udziału procesora Atari do momentu jej zakończenia.
Tzn. proponowałeś mi, żebym ja zrobił. Świat jest ci za to nieskończenie wdzięczny, bez twojej pomocy po prostu nikt nie wpadłby na pomysł, że to w ogóle możliwe. Bardzo nowatorskie to było, szkoda tylko, że zastanawialiśmy się nad tym z Jackiem Żukiem jeszcze na etapie projektowania KMK/JŻ IDE (czternaście lat temu), i ta koncepcja miała ręce i nogi, w przeciwieństwie do twoich bajdurzeń wypranych z elementarnej wiedzy na temat tego, jak działa w Atari hardware, system operacyjny i jak podpiąć twardy dysk.
@Pecuś & nosty: on nic nie napisze, bo, na co już zwrócił uwagę xxl:
Jeśli coś wyjdzie z "ParAOS" (roboczo od Parallel Atari OS) to i będziecie mieć presję żeby kogoś poświęcić do realizacji.
"KOGOŚ POŚWIĘCIĆ DO REALIZACJI". Kolega Archie szuka jelenia (kodera), który będzie próbował przekładać jego pomysły na kod, i nie zamierza sam niczego zakodować, z tego prostego powodu, że nie umie (co widać nieomal z każdego jego zdania ;) ) A jak program nie będzie działał, to oczywiście koder będzie winien, bo nie umie wcielić w życie idei geniusza. Jak z komuną, pryncypia były święte, niepodważalne i bez skazy, tylko realizacja nieustannie szwankowała (nie wiedzieć czemu).
Ale co ja się w ogóle odzywam, przecież wszyscy wiedzą, że nie mam "informatycznego wykształcenia" (tylko humanistyczne), nie wiem, co to jest interrupt driven I/O itp., i w ogóle nie jestem godzien uczestniczenia w tej dyskusji. :)
KMK
? HEX$(6670358)