Z Olsztyna jest.
Województwo warmińsko-mazurskie... czyli Mazur :D
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Ciekawostki na aukcjach
Strony Poprzednia 1 … 165 166 167 168 169 … 246 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Z Olsztyna jest.
Z Olsztyna to Warmiak :) Mazury się zaczynają gdzieś w okolicach Mrągowa ;)
Ale jak przymknąć oko to pasuje :)
Wieczór: to nieco bardziej skomplikowane jest...
Prusy Wschodnie dzielą się na Warmię i Mazury. Podział jest religijny a nie geograficzny... Ostróda to też Mazury bo tam byli prostestanci zamiast warmińskich katolików.
Ni ch... nie pasuje :P
Warmina to kraina historyczna i jednocześnie terytorium dawnego księstwa kościelnego.
Mazury zaś to bardziej pojęcie etnograficzne. Wpierw tak nazywano lud, osadników polskich,
którzy w wyniku sekularyzacji Prus zostali/byli protestantami ale nadal mówili po polsku, a zamieszkiwali terytorium Prus Książęcych następnie Wschodnich. Później w ten sposób zaczęto też nazywać regiony przez nich zamieszkałe. Jednak pojęcie to było dość płynne.
Zasięgi obu tych krain nigdy nie pokrywały się.
Poglądowo niech starczy ta mapka :>
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c … ry.svg.png
---add
Prusy Wschodnie dzielą się na Warmię i Mazury.
też nie do końca bo na Prusy wschodnie składały się też Powiśle, a także dzisiejsze tereny okręgu kaliningradzkiego i tereny litewskiego wybrzeża...
Jakby kogoś interesowała ta aukcja Atari to odradzam :
http://allegro.pl/komputer-atari-65xe-i5025477528.html
Pierwotnie zdjęcia na aukcji były inne -Atari było mokre świeżo po wyjęciu ze zmywarki - BEZ ROZKRĘCANIA - RAZEM Z PŁYTĄ!!!) - widać to na zdjęciu kompa od spodu że laminat płyty jest mokry.
tutaj dowód , bo moja przeglądarka zkeszowała stare zdjęcia:
mazi napisał/a:Z Olsztyna jest.
A jak z Sosnowca to Ślązak, a jak z Zielonej Góry to Lubuszanin? Kaman...
Panowie, dajcie już spokój, przecież to by żart à propos nazwiska gościa...
a jak z Zielonej Góry to Lubuszanin
Jak PKP Intrcity to tak :)
-Atari było mokre świeżo po wyjęciu ze zmywarki - BEZ ROZKRĘCANIA - RAZEM Z PŁYTĄ!!!) - widać to na zdjęciu kompa od spodu że laminat płyty jest mokry.
Jak nie było włączane w stanie mokrym, to w zasadzie nie widzę przeciwwskazań :) Po porządnym wysuszeniu powinno działać ;) No, chyba że ktoś zapodał 70 stopni, to np. elektrolity mogłyby się rozszczelnić...
Olsztyn zawsze byl i jest regionem Warmii. Nie obrazac mi Mazur :)
Że niby co, Warmia niby gorsza? :D
Płyta przeżyje. Gorzej z folią klawiatury. Bez rozkręcenia nie przeschnie pewnie przez tygodnie, a drobiny metalicznego srebra zamienią się w czarne błoto. Ale może już wcześniej nie działała :) - powinniśmy zrobić zrzutkę i szybko je kupić z nadzieją na uratowanie.
Ceny Atari 65XE szybko idą w górę :D
http://allegro.pl/personal-computer-65x … 56748.html
Hm, jak dziś pamiętam Falcony w takiej cenie :) Może cena zaporowa, żona kazała się pozbyć, będzie dowód: zobacz no, nie poszło.... :D
Jest i on:
http://allegro.pl/atari-130xe-upgrade-c … 97036.html
AS, kupujesz ;)?
pozdr
Bachoo
Cena całkiem rozsądna za ten zestaw. Kupując pojedynczo, przyszłoby zapłacić i tak więcej. Gdybym nie miał to bym kupił, w sumie to nawet okazja.
Ale dlaczego ta CA ma dodatkowy przełącznik do blokady zapisu? Przecież to przycisk Protect załatwiał w TTD?
Czy może tak było w wersji z WD 2979 a w 1772 nie? Moja z 1772 nie ma na dziurek na przykręcenie mikrostyku do odczytu podniesionego/opuszczonego zamka.
Może ta wajcha jest jednak do czegoś innego? Ja w CA2001 z TTD mam wajchę zmieniającą część ROMu z którym wstaje stacja. W jednej mam jeden zestaw narzędzi a w drugiej inny.
Czy to nie przypadkiem Atari i stacja rozszerzane przez Zenka/Dial? Sprzedaje Bartcom z AOL.
Mi też właśnie robił Zenek.
Gość powtórnie wystawił to co linkowałem 31-01-2015. Teraz pewnie też nie znajdzie nabywcy...
I ciągle awaria aparatu...
Kogoś "pocenzurowało" ostro...
Strony Poprzednia 1 … 165 166 167 168 169 … 246 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Ciekawostki na aukcjach
Wygenerowano w 0.077 sekund, wykonano 29 zapytań