Taaaa ceny Falconow dzieki As'owi tez poszly w gore....
A nie Tomsów :P
Normalnie kupować zaraz zabronią :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Ciekawostki na aukcjach
Strony Poprzednia 1 … 151 152 153 154 155 … 246 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Taaaa ceny Falconow dzieki As'owi tez poszly w gore....
A nie Tomsów :P
Normalnie kupować zaraz zabronią :)
BTW, jak się wchodzi w posiadanie kilku kont, przecież oni to jakoś z dokumentami weryfikują jak pamiętam. Chodzi o babcie, dziadka, ciocię itp?
Nie weryfikują dokładnie - przymykają na to oko - każde konto generuje im przychody - niby jest to w sprzeczności z regulaminem ale to jak niska szkodliwość czynu ;) Był sobie taki jegomość z okolic Sochaczewa, który zwał się Szalitar, Człek ten namiętnie handlował retro-konsolkami i peryferiami, robiąc przy tym różne wałki. Posiadał przy tym ponad 10 kont na alledrogo ( co najmniej siedem na swoje dane/adres a pozostałe na "wyimaginowanego" brata). I pewnie miał by te konta do dzisiaj gdyby nie społeczność pewnego popularnego forum, która nie mogąc wyegzekwować zapłaconych przedmiotów lub ich kondycja i stan nijak miały się do rzeczywistości, zwróciła się wpierw po kolei a potem w zorganizowanej akcji do administratorów serwisu aukcyjnego. I nie ma już Szalitara i jego licznych bytów....
Raz zastanawiasz się, po co mieć 9x 800xl, a 2 godziny pozniej piszesz, że masz już 11 egzemplarzy i ciągle mało.
Może podchodzi to trochę pod to ? :>
Ktoś chce sobie po latach wrócić do swojego komputera z "dni szczęśliwych" a tu taki jeden z drugim sztucznie winduje ceny i każe płacić bajońskie sumy za retro-sprzęt. :(
Myślę, że niejeden taki user by się znalazł. Wiele razy widziałem dziwne aukcje kończące się nadzwyczaj wysokimi cenami, w których lista uczestników prezentowała się mniej więcej tak: dwóch uzytkowników z kopertkami, kolejnych dwóch z 1 lub kilkoma komentarzami, wygrywał ktos z jednym komentarzem i z jakas zaporowa cena. To chyba było sztuczne "generowanie ceny" dla danego towaru przez "duchy".
To jest standardowe działanie. Na eBay'u ostatnio był zestaw gier Ultimate Play The Game dla ZX Spectrum, cena ewidentnie była podbijana. Skończyło się na jakichś 150 GBP. Za tydzień ten sam zestaw z ceną startową 66GBP i nie było chętnych.
Np. nad tą się zastanawiam. Lekko dziwna.
http://allegro.pl/atari-800-xl-fabryczn … 63892.html
Ciekaw jestem, czy sprzęt za parę tygodni wróci do puli.
@laborant: http://img04.allegroimg.pl/photos/orygi … 98963892_2 - stan klawiszy funkcyjnych wyklucza "fabryczną" nowość, ale wyczyszczony elegancko.
Myślisz? Przez folię trudno ocenić, wyglądają na jednolite, gładkie, ale fakt, zastanawia mała ilość zdjęć.
Jak ktoś ma nówkę, to chciałby się pochwalić, zaprezentować okazale towar, także sprawa niepewna.
Nie chodzi o jednolitość, ale różnice w "wysokości". Help sporo odstaje od STARTu, więc tamten był (wielokrotnie) wciskany. Ale wygląda ładnie, nie powiem. I pudełko w idealnym wręcz stanie jak na swoje lata.
Pudełko 5+. Z tym helpem naprawdę trudno mi ocenić - może być jak mówisz, ale specjalnie chyba są słabe zdjęcia i przez folię.
Mega STE, jaki cudak?
Aha, ok. Bom niewiedział... Ja chłop ze wsi, w d**ie był i g**no widział... ;)
Przez folię trudno ocenić
Dla mnie najbardziej są wkurzające zdjęcia przez folię. To tak jak Fiat 125p z giełdy z foliami na siedzeniach :).
laborant napisał/a:Przez folię trudno ocenić
Dla mnie najbardziej są wkurzające zdjęcia przez folię. To tak jak Fiat 125p z giełdy z foliami na siedzeniach :).
A był taki, był... za prawie 13 tysi pln poszedł do nowego właściciela. :)
No, ale ta ataryna to nowa jakoby była, no to jasne że i w worku jeszcze :)
Óóóólala... Prestiżowy ten sprzęt... ;) Tylko jak zawsze za coś wypaśnego musi jak widać kosztować...
Mozna kupic na raty i jest gwarancja. Gier jest wiecej niz na Xbox One.
Moim zdaniem cena jest zdecydowanie za niska: Atari 800XL powinno iśc za minimum 800PLN :D
Burżua... ;)
Serce mi rośnie jak me biurko i szafka pracują na emeryturę... O ile traktować te aukcje jak notowania giełdowe, to mój kapitał jest dobrze zainwestowany :D
No żebyś wiedział... Masakra... Ceny wariują... :)
Moim zdaniem jest to dobre zjawisko dla hobbistów. Przy takich cenach wiecej sprzetu wyjdzie na swiatlo dzienne z piwnic i strychow, podaż sie zwiekszy, rynek sie nasyci i banka retro peknie co zaowocuje wieksza iloscia taniego sprzetu. Trzeba tylko troche poczekac.
Strony Poprzednia 1 … 151 152 153 154 155 … 246 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kolekcjonowanie » Ciekawostki na aukcjach
Wygenerowano w 0.072 sekund, wykonano 24 zapytań