Wydaje mi sie, ze opracowalem sobie nawet calkiem niezly sposob portowania gier z zxspectrum - przykladem takiego portu jest jetpac (ostatnia wersja szybkosc oryginalu). zastanawiam sie teraz czy gdybym sprobowal przepisac jakas moze troszke ambitniejsza gre z zx to czy moglbym ja wydac na karcie i sprzedawac za ciezkie pieniadze na atariage (wersja plikowa friko), wlasciwie chodzi mi o to czy zmieniajac tytul i muzyke (zostawilbym tylko sam silnik gry, byc moze troszke zmodyfikowany no i ewentualnie grafike) nie lamie praw autorskich?
mam wrazenie, ze moze jeszcze nie jutro ale wkrotce takie gry jak: bomb jack, jet set willy, ghost'n goblins, r-type, batty, karnov, exolon (te tak oglednie przejrzalem) beda w zasiegu a8/a5200.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury