Witam,
Właśnie sobie ściągnąłem RMT i owszem, mogę grać dzwiękami pokeya przez midi, ale nie potrafię granych nutek wgrać w patern. Powiedzcie drodzy ludzie co przeoczyłem ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Bałagan » RMT a nagrywanie z midi
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Właśnie sobie ściągnąłem RMT i owszem, mogę grać dzwiękami pokeya przez midi, ale nie potrafię granych nutek wgrać w patern. Powiedzcie drodzy ludzie co przeoczyłem ?
Może musisz włączyć tryb edycji? Strzelam, bo kiedy ostatnio używałem MIDI w RMT to obsuga była jeszcze koślawa i było to jakieś 2 lata temu.
No właśnie włączyłem. Chyba ten soft jest poprostu walnięty....
MIDI input should be working fine, I hope. I'm using it sometimes with my Yamaha synthesizer.
Note events are putting at cursor position, I haven't noticed any problem.
Don't you have activated "prove mode"? Or isn't cursor in column with some '--' track?
I'll give it a second try today :) What's "prove mode" ?
I'll give it a second try today :) What's "prove mode" ?
When "prove mode" is activated, RMT is playing sounds only and none note events are written to any track.
There are two "prove modes", "PROVE MODE 1" and "PROVE MODE 2 - STEREO".
These modes is possible to activate/deactivate by toolbar button with "crossed circle" symbol in mail toolbar. Big red title "PROVE MODE 1" or "2" is showed on screen under song name.
btw - Prove mode has the same fuction as "Shift+NoteKeys" or "Shift+Control+NoteKeys", but you don't need to hold down the Shift or Shift+Control when you want to play sounds only.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Bałagan » RMT a nagrywanie z midi
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 53 zapytań