Mam na myśli pozycje, które wciąż częściej lub rzadziej (a nie raz na 2 lata) uruchamiacie na emulatorze lub prawdziwej Atarynce.

Ja mogę się przyznać do częstego (o ile czas pozwala) wracania do:

Kick Start - gra się szybko i na luzie. Można powiedzieć, że próbuję pobić własne rekordy.
Kolony - zarobić więcej kasy, mieć więcej fabryk, większe lądowiska i magazyny. Mania chyba jakaś..
Władca - uruchamiałbym tę grę częściej, ale strasznie denerwuje mnie kłopot zdobywania zamków za pomocą katapulty. Czasochłonna formalność.

A wy?

2

A my.... T H E   L A S T   S T A R F I G H T E R . Inne gry mogą nie istnieć prócz tych w które da się pograć, czyli te które nie mają po trzech uderzeniach bezsensownego GAME OVER i gra się od pierwszej planszy 1000 razy na minutę.

3

Mr.Do
Władca (zaskakujące, nie?)
Raid over Moscow
i miałem jakiś czas temu straszną fazę na Alternate Reality II i Phantasie, ale mi przeszło :)

: 404. Stopka not found

4

Fred
Planetary Defense (max 0wn4ge!!!!111)
Tekblast
River Raid

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

5

z małego atari:

Trix
Battle Ships

z dużego:

Pinball Obsessions

6 Ostatnio edytowany przez Urborg (2007-03-04 08:19:28)

charlie_cherry napisał/a:

Kolony - zarobić więcej kasy, mieć więcej fabryk, większe lądowiska i magazyny. Mania chyba jakaś..

To tak jak ja :) Mój rekord w Kolony to 428 mln, oczywiście bez savów. Ciekawy jestem ile tobie udało się maksymalnie uzbierać?

Poza tym pogrywam czasem w nowe produkcje: Klony i flowermania, a ze starych gierek:
Mr do
Drop-zone
Zybex
Joust
i jeszcze sporo innych...

7

Hmm, na PC zasadniczo nie gram, jak już to głównie na małym Atari, czasem na Jaguarze i rzadko na ST/TT/Falconie. Gram w różnne gry, więc nie ma co ich tutaj wymieniać - część już była, część jeszcze będzie pewnie...

Sikor umarł...

8

M.U.L.E., i wszystko jasne.
Ostatnio mnie naszlo na Robbo stworzone przez roznych ludzikow na Robbo Konstruktorze. Musze powiedzec, ze Glonisz mial szatanskie pomysly...

9 Ostatnio edytowany przez charlie_cherry (2007-03-04 10:47:43)

Uborg - jestem daleko za tobą i to bardzo. Gratulacje z powodu nieoficjalnego rekordu.

Ciekaw jestem ile miałeś fabryk i lądowisk oraz magazynów.

10

M.U.L.E. - moc!
Archon
Global War
Alley Cat
One on One
Ultima IV

don't come after... please don't follow me along. when you read this, i'll be gone...

11

Ninja
International Karate
Alley Cat
One On One (ehhh... ta rozlatująca się tablica - kiedyś mój kolega twierdził, że udało mu się zerwać samą siatkę z obręczy ;) )

12

Lasermania, River Raid, Tekblast, Megablast, Keystone Kapers, Pit Stop, Joust, Jungle Hunt, etc. ;)
W Kolony też swego czasu stukałem namiętnie.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

13

tekblast, megablast, river raid, ninja, misja, zorro, koronis rift, rescue on fractalus(!), eidolon, dyna blaster :)

Kontakt: pin@usdk.pl

14

Ja jeszcze dorzucę KABOOM

All I hear is the sound of me falling on the ground

15

A ja najchetniej wracam do:

The Last Starfighter
Zybex
Ghost Chaser
Bruce Lee

:-)

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

16

a ja ciupie w
super cobra !, pacman i eee flowers manie :)

http://atari.pl/hsc/ad.php?i=1.

17

ja na Jaguarze w Tempesta 2000 i Iron Soldier 2 ... a i w Missile Command ale ...oryginalna wersje nie 3D:)

na Falconie odpalam Civilazacje i Conquest of Elysium

Falcon CT60, CTPCI z Radeon 9250, Ethernat
260 ST, 520 ST, 1040 STFM, Mega ST4, STacy, ST Book, 520 STe, TT 030, Mega STe
Jaguar CD + Catbox, Lynx MKI i MKII
65XE ultimate, stereo, 800 XL + 1010 +1050

18

Za dwa tygodnie otwarty konkurs w Tapera w rotundzie. Dogrywka na sali...

19

blue max -> gram i gram... czesto w pracy:)
spy hunter
trix -> to jest tetris, ktory mnie rozwala:) kiedys mama grala w to 18h i cala rodzina sie wk.. bo nie bylo sniadania, obiadu i kolacji;)
bruce lee
zaxon
ninia
sa tez inne w ktore sobie pogrywam, dodam iz na pececie ostatnia gra w jaka gralem to quake 1 oraz death realy

My tu gadu gadu, a dziewczyny w Ornecie nic cieplego w ustach od rana nie mialy:) <>

20

boulder dash

drac030: znam dwa dema na komodora. jedno jest fajne a drugie ma fajna muzyke.

21

dely napisał/a:

Fred

marszczysz Fred-a? ;)

moje typy:

Montezuma
Exteripator
Ollies Follies
Galaxian
Bruce Lee & Ninja

a chętnie popykałbym w klasycznego Elevatora; jakby był ofkoz.

gep/lamers^dial

22

Maly_swd napisał/a:

trix -> to jest tetris, ktory mnie rozwala:) kiedys mama grala w to 18h i cala rodzina sie wk.. bo nie bylo sniadania, obiadu i kolacji;)

Haha, skąd ja to znam! :)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

23

Maly_swd napisał/a:

b

Jakby było więcej Atarek to nie miałby się kto wkurzać, bo wszyscy by grali i nikt by nawet nie zauważył że nie ma śniadania, obiadu i kolacji ;)

24

A moja mama ostro cięła w "Stack Up" i atarowską odmianę "kulek" (nazwy nie pamiętam)..

25 Ostatnio edytowany przez miker (2007-03-05 23:36:14)

@charlie_cherry: numblines? ;)

A ja? - no cóż ostatnio to obgrywałem Klony i chyba na tyle.

A moje forever max to:
- Bruce Lee (i podobne: Conan - itp.)
- Mercenary
- Eidolon (choć nigdy nie byłem w to zbyt dobry)
- Gemstone Warrior (grafa nie powala, ale dla mnie max!)
- Gateway to Apshai

i parę innych też by się znalazło :)

I Ty zostaniesz big endianem...