To okazja jaka się często nie zdarza !
Ostatnio Jellonek oraz inne osoby przechwalały się że ich komputery są totalnie bezpieczne. Dlatego na razie tylko On (ale może jeszcze się ktoś zgłosi - czekamy !) zgodził się na przeprowadzenie agresywnego ataku na swój komputer. Twierdzi że nic mu nie zrobimy !
Dlatego skorzystajcie z nadarzającej się okazji ! Przeprowadźcie atak na komputer Jellonka ! Będziecie mogli z nim zrobić co się Wam żywnie podoba ! Możecie wykonać "format C:", możecie pobawić się fdiskiem albo czym tylko chcecie !
Ważne jest tylko jedno aby jellonek się przekonał że jego komputer jednak nie jest bezpieczny - a przekona go (i nas wszystkich którzy to będą obserwować) to jak unieruchomisz mu komputer (w miarę trwale - abyśmy to wszyscy widzieli).
Zasady:
- Włamujesz się dowolnymi metodami i technikami - cel jest tylko jeden zniszczenie windowsa tak aby doprowadzić go do DoS co wszyscy zauważymy.
- ten temat służy do tego aby wspólnie omówić zasady i czas w którym komputer będzie udostępniony do naszej... dyspozycji :> :) :D (dlatego teraz poczekamy co Jellonek ma nam do powiedzenia)
Ja ze swojej strony mam następujący pomysł na naszą wspólną zabawę :) Jest to oczywiście propozycja i każdy może wprowadzić do niego dowolne nowe elementy, oraz każdy może zgłosić swoje IP do atakowania:
- jellonek (oraz inni chętni) instalują sobie dowolny serwer WWW i w wyznaczonym czasie udostępniają stronę WWW zawierającą dwa elementy:
1. tekst np. "Nigdy nie włamiecie się do mnie :> :D"
2. oraz drugi element, który na razie nazwę "certyfikat wiarygodności" (o którym mowa dalej)
- Strona z tekstem z punktu 1 ma na celu umożliwienie sprawdzenia czy dany (zgłoszony) komputer jeszcze funkcjonuje. Gdy przestanie, każdy kto ma coś na ten temat do powiedzenia będzie mógł się tu podzielić swymi spostrzeżeniami i osiągnięciami w tej dziedzinie :)
- punkt 2 ("certyfikat wiarygodności") ma na celu uwiarygodnienie stanu komputera zgłoszonego do zabawy. Chodzi o to aby ktoś po udanym ataku nie zainstalował sobie windy w 45 min. i potem twierdził że mu babcia go wyłączyła jak sprzątała na święta :> :) Dlatego mam tu swoją propozycję, choć czekam na wasze zatwierdzenie lub lepsze pomysły:
Proponuję aby każdy kto zgłosi swój komputer, udostępnił na stronie plik (może być np. html), zawierający dokładny opis jego systemu operacyjnego - wtedy jeśli dany delikwent będzie chciał ukryć fakt przeinstalowania całego systemu - będzie miał sporo kłopotów. Ja proponuję następującą operację:
(chodzi o windę bo windę ma Jellonek)
Z linii komend przechodzimy na dysk C: (np. C: lub jeśli potrzebne cd \)
Wykonujemy polecenie dir /s > dir.txt. Plik "dir.txt" udostępniamy na stronie (z pliku mogą być usunięte wszelkie pliki np. z "My Documents" itp. natomiast muszą być wszystkie pliki systemowe).
Zdaję sobie sprawę że nie jest to idealny sposób na to aby uchronić się przed próbą ukrycia faktu zniszczenia systemu, więc może ktoś ma lepszy pomysł (najlepszy byłby tu jakiś program wyznaczający sumę kontrolną z wszystkich plików systemowych itp.).
- czas rozpoczęcia zabawy wspólnie tu ustalimy
- po rozpoczęciu czasu ataków każdy zgłoszony komputer będzie musiał wtedy bez przerwy obsługiwać wspomnianą stronę WWW.
- złamanie zabezpieczeń oraz uszkodzenie komputera będzie widoczne dla wszystkich gdy strona będzie niedostępna. (odpada także ten kto na chwilę wyłączy sobie przez pomyłkę komputer - szczególnie jeśli ktoś będzie się przyznawał do tego ataku)
Więc teraz zapraszam do zabawy oraz dyskusji !:)
... oraz inne grzyby i Amigi :-P