Witam,
potrzebuje web admina ze zdolnosciami graficznymi do zajecia sie stronka na ktorej ja (byc moze inni tez) beda mogli umieszczac raporty z prac nad jakas gra + dolaczac pliki, grafiki itp.
:p
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Miejsca w sieci » kazdy ma mambo mam i ja
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
potrzebuje web admina ze zdolnosciami graficznymi do zajecia sie stronka na ktorej ja (byc moze inni tez) beda mogli umieszczac raporty z prac nad jakas gra + dolaczac pliki, grafiki itp.
:p
Powodzenia z mambo :) Kiedyś próbowałem zrobić szablon do własnych potrzeb... i dałem sobie spokój :)
xxl - skorzystaj z Bugzilli - link masz bodajże na atari.online.pl w wątku o kolony....
Bugzilla jest imho trochę zbyt kobylasta na takie potrzeby. Ale w tym kierunku może coś sie znajdzie. Jeśli issuetracker miałby tu zastosowanie, to ja z powodzeniem i zadowoleniem używam flyspraya
ale ja potrzebuje czegos prostego np z taka funkcja:
1. ktos (w domysle ja) oglasza projet,
2. wyszukuje zespol - moze pozniej mozna by bylo opublikowac conieco jak powstawala gra ;-)
3. publikuje zalozenia - modyfikowane (w pewnych granicach) przez userow
4. zainteresowani userzy rejestruja sie dzieki czemu dostaja zawsze najswierzsze kompilacje
5. oficjalnie publikuje gre i instrukcje
6. jesli trzeba (i w zaleznosci od raportow) po pewnym czasie dokonuje aktualizacji
zaleta taka ze nie smiece w 10 miejscach z projekcikiem, nie prosze sie o to czy ktos nie zechcialby zajac sie muza/grafa (mysle ze moglaby byc jakas zakladka na stronie gdzie mogly by sie rejestrowac 'dusze do wynajecia')
raczej nie na bugraporcie by mi zalezalo (przynajmniej nie w pierwszej kolejnosci)
---
no i joomla swietnie sie do tego nadaje (chyba)
Już widzę tabuny chętnych do rejestrowania się, bugtrackingu itp. ;)
poczytaj o trac - issue tracker
krotko - umozliwia przechowywanie informacji o projekcie (np. newsy na jego temat), ma system śledzenia błędów (podstawowe zadanie), bardzo dobrze wszystko zintegrowane z wewnętrznym wiki + interfejs do svn-a
trac jest całkiem fajny. Doczytałem że można trzymać w nim kilka projektów. Jest odrazu repozytorium źródełek na svn. Przy odrobinie dyscypliny mógłby się nadać
Potwierdzam - trac jest OK - używam go aktualnie w pracy. Jedyna wada to xhejnowa konfiguracja (wszystko trzeba wklepywać z konsoli), ale może w nowszej wersji jest lepiej - u nas z jakichś względów musi być wersja dostarczona z dystrybucją Debiana, czyli dość wiekowa.
ale narzekacie... ktos uzywa jira? :)
a odnosnie strony i watku... tak jak pisal dely mambo to dosyc dlugie siedzenie i obczajanie o co chodzi, przy czym efekt moze byc sredni... moze tak wordpress? grafika nie bedzie trzeba - chyba, ze do jakiegos logo, etc. pelno do tego jest themesow, ktore naprawde niezle wygladaja + instalacja to czysta klikologia nie to co mambo.
True, Wordpress jest bardzo przyjemny. Szablonologia jest łatwa, a i system jako taki jest dosyć rozbudowany i bardzo miły dla zarządzającego.
A ja myślę że robi się zamieszanie.
Jedni polecaja bugtrackera/issue trackera, inni CMSy, a xxl tak naprawde szuka jeszcze czegoś innego ;)
atari.area forum / fabryki ? :)
...
2. Projekt musi byc rozpoczety. Sam pomysl to za malo.
...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Miejsca w sieci » kazdy ma mambo mam i ja
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 62 zapytań