W telewizji na TVNsiedem właśnie leci film z 1984r. pt. "Płaszcz i szpada" (oryg. "Cloak & Dagger"). W jednej ze scen na początku filmu w pokoju pewnego klienta jest Atari 800 i pełno pudełek po róznych sprzętach od Atari (2*1050, A800 i inne nierozpoznane) a na ścianie wisi wielgachny plakat reklamujący konsolkę 2600. W dalszej części filmu jest sklep komputerowy gdzie jedynym sprzętem był chyba tylko ten spod znaku /|\ :) Na blacie kontuaru wystawione były pudełka z grami atarowskimi m.in. z "Moon patrol" i "Tempest". Niestety był także napis "Wyprzedaż gier video" :/ Muszę powiedzieć, że fajnie jest zobaczyć właśnie Atari z ówczesnych komputerków domowych. Jako ciekawostkę powiem, że głównym bohaterem jest dzieciak, który był później u Stevena Spielberga naczelnym kolegą E.T.
P.S. wiem, że temat "atari w mediach" był już poruszany i chciałem dokleić tego newsa do tamtego wątku ale jakoś nie mogłem go odnaleźć :(.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.