1

Witam. Kupie dopalacz do Falcon'a, coś w stylu: centurbo, mighty sonic, afterburner, screenblaster... Poszukuje też midi SMP-II.
kom.: +48 507-499-135

2

Czuba tech ;)

Sikor umarł...

3

Co do Centurbo to trzeba zebrać znowu grupkę ludzików chętnych do zakupu CT60(63) i polestować Rudolfa Czubę, żeby dał się przekonać na następną partię. Afterburnera to chyba za łatwo się nie zdobędzie, poza tym to kosztuje więcej niż CT60, a nikogo nie trzeba przekonywać chyba, że 060 z zegarem 66 MHz (nawet 80MHz) będzie szybsza od 040 (afterburner) z bodajże 32 czy też 40 MHz (nie pamiętam ile, poprawcie mnie, jeżeli się mylę). W ostateczności można pomyśleć o CT2 z drugiej ręki - wprawdzie to tylko 030, ale z zegarem 50 MHz. Innych dopałek nie brałbym pod uwagę, gdyż z reguły opierają się na podkręceniu starego procka i nie posiadają TT-RAMu, a co tu kryć - żeby odczuć realnie działanie dopałki/karty turbo to trzeba mieć TT-RAM, żeby rozwinąć skrzydła.

4

Ogólnie rzecz biorąć nie ma czegoś takiego jak afterbourner czy ct2 z drugiej ręki. Powód jest prosty: trzeba BARDZO dużo lutować na płycie. To w ramach normalnej instalacji. Więc dla większość użytkowników instalacja jest jednoznaczna z wiecznym pozostaniem takiej dopałki w kompie. Żeby było śmieszniej w zależności od wersji płyty trzeba stosować różne zabiegi (w ekstremalnych przypadkach trzeba usunąć orginalne cpu). ct60 to pierwsza i jedyna normalna dopałka jaka powstała. chyba jeszcze mighty sonic nie wymagał ingerencji w płyte. więc reasumując - tylko 060.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

5

Screenbalser nie byl dopalem samego falcona a Vidla (czyli grafiki) i wystepowal w bodajrze 2 wersjach (ja mialem zewnetrzna).

ja mam do sprzedania skunk-sa niby do podkrecania ale

http://www.maedicke.de/atari/galerie/fa … unk_32.htm

World f**k Olympique Marseille & Legia Warszawa i Sochi 2014