1 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2006-03-28 22:59:31)

W jaki sposób najprościej/najłatwiej zrzucić do "bitmapy" poszczególne fazy poruszającej się postaci. Oczywiście wszystko pod emulcem/windows. Nie chce mi się "chodzić" postacią, zrzucać w ciemno screeny (w 10% prędkości ataryny) i potem wycinać każdy jej ruch. Osobiście nie widzę innej możliwości :( Jakieś pomysły ?
Generalnie robię tak: produkuję zrzut z ruchem postaci do .avi z predkosci 10% atarynki, potem "puszczam" video i zatrzymuje na poszczególnych klatkach postaci, robię screenshota (emul na 10% predkości i tak aż do wyczerpania ruchów.

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

2

jak ?? - zrobić bitmape postaci - umieszczonej w lewym górnym rogu - paleta np. jednobitowa, zrobić bodajże lustrzane odbicie w zdłuż osi poziomej, obciąć (z czego pamiętam 62 bajty) nagłówek bitmapy - i zmienić rozszerzenie na GR8 :)

Kontakt: pin@usdk.pl

3

Pin odstaw winiacza, jemu nie o to się rozchodziło ;)

Ja robiłem tak, że nagrywałem avi z prędkością emulatora 100% potem eksportowałem avika w vdubie do klatek bmp i odrzucałem duplikaty.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

4 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2006-03-28 16:30:22)

dely: to jest dobry pomysł :), a pin faktycznie troche za duzo sokoo wypił ;)

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...

5

dely: a do czego tak robiles? ;)

6

Ni pamintom :P

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

7

Lewis. Do TóóóHard'a ?? :P

Kontakt: pin@usdk.pl

8

No jak to do TH? Przeca tam nie ma animacji (Jowisz mi pokazywal zrodla, Numen sie chowa)! A poza tym to grafe tam robil Tezet, a nie lamuch dely ;)

9

grzeniu zrob mi też !!! ja chce kloss'a ;-)

"wszystko się kiedyś kończy......."