Dostałem od znajomego atari jaguar dla mnie dość egzotyczny sprzęt niestety do kpl. nie dostałem żadnego cartriga i teraz niewiem czy po podłączeniu zasilania i włożeniu pada coś ma się dziać z konsolą czy nie? Moje pytanie brzmi dokładnie czy CZERWONA dioda na konsoli ma sie zapalić bez gry czy nie? Proszę o odpowiedź na to proste dla użytkownika pytanie zanim sie wpakuje w koszty i zacznę kupować gry.

2

Bez carta jag się nie uruchomi.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

3

Dzięki ci za podpowiedź "jednym słowem" nic sie bez karta nie zaświeci nawet ta dioda na kosoli wsio będzie martwe jak rozumiem

4

tak :) nic a nic.

What can be asserted without proof can be dismissed without proof.

5

Rapaport - pytales mnie o to juz wczoraj emailem i odpowiedzialem Ci.
W zlaczu carta sa dwa piny: 34B - CART_IN i 35B - CART_OUT.
O ile mnie pamiec nie myli zwarcie ich ze soba symuluje wlozonego carta - na ekran powinien efektownie wleciec napis ATARI i koniec.
Wiem, ze udawalo mi sie tak robic przy testowaniu plyty Jaga bez carta.
Tylko musisz na podstawie schematu i ogladu plyty wybadac, ktory rzad pinow zlacza to A a ktory B, bo za nic sobie nie przypomne, a Jaga obok siebie w pracy nie mam.
Jakby co to nie ponosze odpwiedzialnosci za ewentualne szkody. Kazdy sie uczy na swoich bledach i swoim Jagu (ja w swoim pierwszym spalilem motorolke sterujaca napieciem wkladajac odwrotnie zasilanie i musialem sciagac probki z zagranicy ;)
Powodzenia.