Są emulatory na palmtopy..... czyli małe PC mieszczące się w dłoni.... ja w delegacji też coś musze robić... może wieć... trochę pogiercuje ?
Pod Windows CE 2003
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Emulacja - 8bit » A może coś na Palmtopy....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Są emulatory na palmtopy..... czyli małe PC mieszczące się w dłoni.... ja w delegacji też coś musze robić... może wieć... trochę pogiercuje ?
Pod Windows CE 2003
A ja chcę emula XL/XE na symbiana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mirusvf: ciagle sie zbieram do tego - obowiazki pozaatarowe mnie ciagle odciagaja...
jellenku fajnie by było ja ze swej strony łyknąłbym nawet wersję komersyjną!
a nigdy w zyciu - dostaje wszystko za free, to nie osmielilbym sie za to ni grosza wyciagnac ;)
no moze za support przy wdrozeniu, ale to i tak w preferowanej plynnej formie :]
to ja też się zapiszę na a800 na symbiana UIQ.
sun - na uiq raczej nie licz...
wszystko zalezy od tego czy sie da latwo zupdejtowac libsdl na te platformy...
No a juz myslalem czy by N-gage nie sprzedac :) bo w szufladzie lezy...
Na PalmOS'a jest Frodo (emulator C64), wiec i Atari powinno dac sie zrobic :)
Chetnie bym sie pobawil w beta testera takiego emulatorka :) :)
tomekM
JEST znalazłem....
http://www.pocketgamer.org/games/emulat … html#Atari
a dokładnie...
Nie JEST tylko BYŁ. Obecnie to jest: http://pocketatari.atari.org
jak w pocket Atari 800 zmienić paletę kolorów. czarny jest jakiś szary, z moim lcd wszystko ok. w starej wersji było jak trzeba. :D
Hello,
Bump topica, bo mam nowy telifun (Toćchiba g900) i pocketatari jest na nim bardzo malutkie (rozdz. telefonu to 800x480). Czy ktoś może wie, jak skonfigurować emulator, żeby używał większej liczby pixeli? W docach jest, że VGA supported, ale nie wiem, jak to włączyć...
No to ja dopytam. Moze ma ktos jakies srodowisko developerskie z C++ dla Windows CE/WM5 zainstalowane......???
Chodzi konkretnie o skompilowanie Pocket Atari800 z jedna drobniutka zmiana :) bo tez Toshibe G900 nabylem :P
http://www.microsoft.com/express/vc/
powinno wystarczyc do skopulowania... nie wiem czy to trial, czy co, ale chyba wystarcza i jest darmowe...
ups. gdzies po linkach pobiegalem i ce zgubilem... da sie wyszukac gdzies tam w okolicy...
Jel, ja potrafie znalezc kompilator ;)
Chodzi mi o to, ze mam w domu stabilne systemy, na ktorych chwilowo nie chce nic niepotrzebnego instalowac (i prosze mi tu nie opowiadac o wirtualizacji, bo maszyne wirtualna tez trzeba instalowac).
Dlatego pytam sie, czy ktos juz ma cale srodowisko moze przypadkiem u siebie.
A co do samego narzedzi, to ja stawiam bardziej na TO a do tego jeszcze ten SP. Klucz licencyjny jest podany na stronie download....
Nawet sciagnalem, ale obawiam sie smieci w systemie po tej instalacji.
tez bym tego nie instalowal na czym innym niz qemu ;)
instalacja "maszyny wirtualnej" nie musi smiecic w systemie, jesli to nie jest jakas wielka paka w stylu vmware. qemu jest lekkie, male, nie smieci.
btw. dzieki za linki - zaoszczedziles mi sporo czasu :)
Ha!!
Czyli, jak rozumiem, chcesz cos skompilowac na PDA ;)
To moze skompilowalbys Pocket Atari800 z malenka poprawka na wVGA.
Dzwieczni bysmy byli z Pirxem :)
tak, mam taki zamiar, ale dopiero po pierwszym... troche brakuje czasu...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Emulacja - 8bit » A może coś na Palmtopy....
Wygenerowano w 0.021 sekund, wykonano 63 zapytań