1

Jak w temacie. Zalezy mi, zeby byl sprawdzony i sprawny i w miare dobrym stanie.
Potrzebny od zaraz.

2

Mam kilka magnetów, pewnie któryś ma Turbo 2000, sęk w tym, że nie posiadam kaset do sprawdzenia czy działa, jest może jakiś kopier dysk - turbo 2000?

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

3

Kierownik: banan na tydzień ;) Szef, a bazy nie przegląda - jakiś czas temu Miker dodał ;)

Sikor umarł...

4

Jest porazka mała, jedyny "podejrzany" magnetofon posiadający dziwny przełącznik z tyłu wydaje się być niesprawny poniewaz nie ma siły ciągnąć taśmy. Nie wiem co mu jest, mogę go podesłać - sprawdzisz.

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?

5

Jak nie chce ciągnąć to być może pasek do kitu.

6

albo zatluszczony, no ale tego ze to wina paska to sie raczej po delym nie spodziewam...

prawdopodobnie silnik jest wysterowany zbyt malym napieciem, co jestem pewien ze zainteresowany sam sprawdzi - doprowadzi do pozadku...

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

7

dely - dzieki. Naprawic moge ale jestes pewien ze to jest _Turbo 2000_ wlasnie? Bo na turbach wyznaje sie malo a musze miec wlasnie taki. Nie przypominam sobie zeby byl przelacznik...

8

Niestety nie jestem pewien. Spróbuję go rozkręcić dziś i zrobić fotę. Może wtedy jakiś elektromonik strzeli z oka i powie czy to to.

9

w moich regionach popularny interface do turbo2000 to byl jakis uklad z wtyczka sio z jednej strony, pudeleczkiem, oraz dinka piatka z drugiej (do grundika :D )

ja nabylem bardziej profesjonalny - AST (ktory chyba tez czytal blizzarda...) + cart
ASTk w wersji ktora ja mialem byl bez przelacznikow (a czytal turbo ast/kso) - mial tez dodatkowy kabelek doporowadzony do wtyku sio (widzialem magnet w turbo bez dodatkowego kabelka - takowy byl juz w glownym kablu)

The UNIX Guru`s view of Sex:
unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep

10

No cóż, większość turbo 2000 nie miała przełącznika, za to miała dodatkowy kabelek DB9 do drugiego portu joya (T2000, KSO Turbo 2000). Była też wersja Turbo 2000F, a właściwie dwie: z kabelkiem do joya lub dodatkowym kabelkiem po SIO (ewentualnie, jak się trafił "pełny kabelek", bez tego dodatkowego na zewnątrz), więc najpierw trza sprecyzować, które Turbo 2000 ma Nosty, a potem szukać magnetofonu.
Nosty, możesz zrobić zrzut ekranu jak włożysz karta? Niektóre wersje można było już po tym poznać - niestety, nie wszystkie ;(

Sikor umarł...

11

nosty wyslij do Zenona magnet to ci napewno zamontuje owe turbo ;]

"wszystko się kiedyś kończy......."

12

Dzieki. Sprobuje doprecyzowac. Magnet jest mi potrzebny dla znajomego kolekcjonera z zagranicy. Tam takie turba byly malo popularne, wiec prosil zebym wyszukal u nas.