251

no coz

po skroceniu fl2 dla zapisow o 70ns oraz dosc sporych zmianach w U1 problem pamieci znikna - nalezy jeszcze rozwiazac problem odczytow/zapisow do rejestrow IO, a w tym celu zmienic U2

w tej chwili test pamieci dziala ze wszystkimi 5cioma atarkami bezblednie, bez potrzeby modyfikowania czegokolwiek w interfejsie przy zmianie komputera

chcialbym sprawdzic jeszcze komputery serii XL, ale nie mam odpowiedniego zlacza

oczywiscie jak na zlosc calosc chodzi na pamiec 62256-70ns

w chwili obecnej role ukladu GAL16V8 przeja uklad GAL22V10 ze wzgledu na pewna kompatybilnosc pinowa, mozna ta logike upchac na 20V8, ale wymaga to troche zabawy z samym interfejsem

chyba ekonomicznie lepszym wyjsciem bedzie dolozenie kolejnego GAL16V8 niz wymiana obecnych na 22V10, chociaz - byc moze zdecyduje sie na calkiem inne podejscie do tematu

przechodze na tumiwisizm

252

no coż...wszyscy powstali i bija brawo ;-)

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro
FKMC /Fan Klub Malej Czarnej/   @Grey

253

a kogo to obchodzi?

przechodze na tumiwisizm

254

if
candle_komentarz="a kogo to obchodzi?"

then

lotharek"wszyscy powstali..." = "a kogo to obchodzi?"

serdecznie proszę o maile na lotharek@lotharek.pl z tematem ATARIAREA - inne formy komunikacji zawodzą...
"The worth of all people is dependent on how they spend their life making contributions" - Kano Jigoro

255

zrob swiatu przysluge i nie pisz programow ;)

przechodze na tumiwisizm

256

Candle napisał/a:

zrob swiatu przysluge i nie pisz programow ;)

zrob swiatu przysluge ( i sobie...) i badz troche mniej przemadrzaly

257 Ostatnio edytowany przez Jacques (2009-09-14 21:13:34)

Lotharek, ja tam nie wiem, ale post Candle pod którym skomentowałeś "no coż...wszyscy powstali i bija brawo ;-)" był jak najbardziej rzeczowy, konkretny i bez zabarwienia emocjonalnego, więc po co wkładałeś palce między drzwi?
Poza tym należy docenić, że praca kolegi Candle jest TWÓRCZA a nie tylko odtwórcza ;) I jak każdy artysta ma prawo być czasem nieco ekscentryczny i niecierpliwy. Choć tak jak piszę, do posta którego tak skomentowałeś nijak nie dałoby się przyczepić i nie widziałem w nim żadnej przemądrzałości. To bardziej chyba nagonka, która zaczęła się od jakiejś Jego wypowiedzi sprzed  kilku tygodni i tak już teraz zostało i parę osób gdzie tylko się da doszukuje się jakiejś kolejnej "przemądrzałości". A mnie trochę wkurzają takie prowokacje, bo po co się nawzajem zniechęcać, zwłaszcza tych, których wkład w rozwój małego Atari jest naprawdę niebagatelny (dostępność IO-boardów, simplestereo, VBXE2, nowe pomysły, korekta starych - KMK/IDEA, itp.)

258

Co do testu, u mnie czysto, nawet przy obmacywaniu płytki interfejsu paluchami.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

259

epi, sprawdz na tylu atarkach ile znajdziesz

przechodze na tumiwisizm

260

a na classic kmk ten test to dziala?

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

261 Ostatnio edytowany przez seban (2009-09-15 17:44:22)

tak, powinien działać bez problemu. KMK/JZ musi być ustawione jako urządzenie PBI#0.

seban

262

Candle: problem w tym, że to jedyny w moim domu sprawny komputer ze złączem expansion.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

263

chlip
ja sprawdzilem przed i po modyfikacji na 7 komputerach - w tym jednym NTSC (800xl od Sebana) i 800xl PAL
tylko jedno 65XEN (stara plyta, pierwsze ze zlaczem eci) pracowalo z oryginalna idea, teraz po 24h testu moge powiedziec ze pracuja wszystkie

przechodze na tumiwisizm

264

Szkoda, że dopiero po nastu latach.

265

sorry winetu, nigdy nie bylo mnie stac na idee czy kmk/jz, ta ktora mam jest tez tylko u mnie przechodniem - dostalem od electrona a idzie do draka

przechodze na tumiwisizm

266

Epi, po nasu   to co sie pojawi  bedzie spelnialo   zalozenia,   jak to przedmowca powiedzial,Candle   dostal  teraz w  rece  i   co jak co ale  potrafi tym zakrecic,

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

267

trzeba było poczekać, aż się urodzi, wychowa, wykształci, a to trwa, ale juz jest, Candle :)

*- TeBe/Madteam
3x Atari 130XE, SDX, CPU 65816, 2x VBXE, 2x IDE Plus rev. C

268

Candle: No i spoko, tylko że przed Tobą różni ludzie zdążyli się pod tym urządzeniem podpisać.

269

brzydulstwo:
http://alan.umcs.lublin.pl/~candle/idea/HPIM2279.JPG

pieterko:
http://alan.umcs.lublin.pl/~candle/idea/HPIM2280.JPG

srodek:
http://alan.umcs.lublin.pl/~candle/idea/HPIM2281.JPG

jak widac jeszcze troche kabelkow zostalo do podlaczenia :(

przechodze na tumiwisizm

270

a jak sie kierownik postaral, a mua nie zepsul po drodze:

http://alan.umcs.lublin.pl/~candle/idea/HPIM2285.JPG

przechodze na tumiwisizm

271

Ale wybrałeś wersję... :P

Czy możecie wyjaśnić, Stirlitz, dlaczego wasz służbowy adres stirlitz@rsha.gov.de ma aliasa justas@gru.su?
Nie czytam PM. Proszę używać e-mail.

272

ziew

skonczone
http://alan.umcs.lublin.pl/~candle/idea/HPIM2294.JPG

przechodze na tumiwisizm