Witam,
Od dluzszego czasu poszukuje starej gry pod Atari XL, przy ktorej swietnie sie bawilem.
Moze pamietacie jej nazwe?
Z tego co pamietam gra nie ma rozbudowanej grafiki (chyba tylko 2 kolory: bialy i niebieski) i
wyglądem przypomina nieco \"Air Rescue\", choc w dolnej czesci ekranu nie bylo chyba zadnych budynkow, a jedynie jakies nierownosci terenu.
Przypomina mi \"Air Rescue\", bo byl w niej helikopter lub tez samolot, a dokladniej dwa takie obiekty latajace, gdyz w gre gralo sie we dwoje (na dwa joysticki jednoczesnie). Kazdy z graczy mial swoj samolocik i swoja baze (hangar). W terenie znajdowaly sie rozrzucone trzy paczki (biale, kwadratowe klocki), ktore nalezalo delikatnie podchwycic i przetransportowac do swojej bazy.
Wygrywal gracz, ktory jako pierwszy umiescil wszystkie trzy kwadraciki w swojej bazie lotniczej. Zabawa byla
na calego, bo podczas, gdy przeciwnik latal i szukal kolejnej paczki, mozna mu bylo podkrasc paczke z jego hangaru i dolecieciec do swojej bazy. Utrudnieniem byla takze mozliwosc strzelania do przeciwnika, co powodowalo utrate przewozonej paczki, choc tego dokladnie nie pamietam.
Gra dostarczala mi i koledze tyle zabawy i smiechu, ze dzis bardzo
chcialbym odnalezc przynajmniej nazwe tej gry, a do tej pory, krążąc po
omacku po Internetowych stronach Atari, nie udalo mi sie jej odnalezc.
Bede wdzieczny za kazda informacje czy tez kierunek dalszych poszukiwan :-)
Serdecznie pozdrawiam - TomasZ