1 Ostatnio edytowany przez mirusvf (2005-09-08 22:51:20)

Swego czasu była zrzuta na procki nawet był banerek. Zadeklarowałem się i splajtowałem. PINokio radził bym sprzedał flaszki i zorganizował się na dopalacz 816. Niestety wówczas ogłosiłem niewypłacalność. Od tmtej pory trochę grosza zawitało do mnie a temat ucichł . Mam więc kilka pytań:
1. Jak wygląda realizacja tego zamówienia (było jakieś zacięcie w temacie)???
2. Czy jeszcze można raz zamówić i dosłać kasę licząc na szybką realizację ???
3. Jak dalece Pasiu jest posunięty z projektem, kiedy można liczyć na dokumentację ?
4. W prawdziwie amatorskich warunkach elektronicznych - jaki lepiej rodzaj procka wybrać (ważąc projekt Pasia i łatwość wykonania)
!!!!!!!!!!! Z góry dzięki za konstruktywne porady  !!!!!!!!!!!

Żyję bo Bóg tak chciał.

2

Cala sprawa zostala zamknieta na Quascie, gdzie Draco zgubil na koniec jeden z zamowionych prockow...

Jesli chodzi o kolejne zamowienie: jako, ze siedze w UK moglbym zamowic nowa partie i jakos zorganizowac transport do Polski, ale dla jednej osoby koszty beda nardzo wysokie (szczegoly moze ujawnic Draco lub Candle, bo oni kontaktowali sie z Coltekiem [firma, ktora sprzedala nam procki] i maja jakis oglad cenowy). Mysle, ze jakby sie zebralo jeszcze pare osob mozna cos kombinic.

3

Prawdopodobnie mam tego zgubionego procka. Pod koniec party chyba Cubes przekazal mi oklejonego ziemią scalaka. Myśląc, że mi się wysunął wziąłem nie sprawdzając czy ilość z listy w listwach się zgadza.

Sprawa z prockami nadal się jednak ciągnie (przynajmniej dla mnie), bo wziąłem sobie problem na głowę. Zamówiono złe ilości układów (zwłaszcza 65c816DIP) - wystarczy porównać posty ludzi z końcową tabelą ( http://atariarea.krap.pl/forum/viewtopi … 07&p=2 ). Błąd w tabeli odnośnie mojego zamówienia wyjaśniłem jeszcze przed zamówieniem, ale inni chyba uznali z góry, że jest (i musi być) ok.
Ja tylko rozsyłam układy wg tej tabeli i do mnie proszę nie mieć pretensji.

Natomiast co do dokumentacji. Będzie wypuszczona po wykonaniu kilkunastu egzemplarzy karty, czyli około wiosny 2k6.

4

Pasiu: To dobrze, trzymaj na zapas :)

mirusvf: z Anglii sprowadzenie pojedynczego kompletu się nie opłaca. Sam procesor kosztuje ok. 7 funtów (a VIA ok. pięciu - ceny oczywiście spadają jeśli zamawiasz więcej), ale cena wysyłki do Polski po prostu zabija.

KMK
? HEX$(6670358)

5

jestem zainteresowany 4 szt. 65c816

pozdrawiam

Sniegowy

6

Hmm? Kolejna zrzutka? OK. Ja moge to zalatwiac, ale nie koordynuje. Potrzebna osoba, ktora na koniec policzy ilosc potrzebnych ukladow i zbierze kase. Ja biore 10 PLN prowizji ;) na koszta wyplaty pieniedzy z bankomatu w UK. No i oczywiscie trzeba oplacic transport do mnie, ale to bedzie pare funtow. Dostarczenie do Polski to juz moje zmartwienie, ale musi byc jeszcze ktos kto to odbierze/zaplaci za przesylke w PL i rozesle do zainteresowanych.

7 Ostatnio edytowany przez drac030 (2005-09-10 00:48:23)

Dobrze, proszę uprzejmie, możemy zorganizować drugą zrzutkę, jeśli będzie rozsądna ilość chętnych (a raczej - jeśli wyjdzie rozsądna ilość układów do sprowadzenia). Panuje Europa i cywilizacja białego człowieka, więc płatności załatwiamy przelewem, najlepiej bezpośrednio do Lewisa, o ile się zgodzi. To oczywiście na umówiony sygnał po kalkulacji kosztów. Ja mogę "koordynować", to znaczy negocjować z panem selerem cenę i tym podobne, tak samo, jak było poprzednio.

Informacja merytorycznie niezbędna:

- do skonstruowania 1 szt. Warpa4 potrzebny jest procesor 65C816/14 MHz w obudowie DIP40.
- dopałka Pasia to NIE JEST Warp4. Warp4 to jest powiedzmy biedna wersja dopałki.
- układami niezbędnymi do budowy 1 szt. dopałki Pasia są: 1 szt. procesora 65C816/14 MHz w obudowie PLCC, oraz 1 szt. układu VIA 65C22/14 MHz w obudowie PLCC.

Cena procesorów DIP40 i PLCC jest taka sama. Ostatnio to było 7 funtów w detalu, ale dolar ostatnio staniał, więc może jest mniej.

KMK
? HEX$(6670358)

8

ok w takim razie jestem zainteresowany 4 sztukami procesorow 65C816/14 MHz w obudowie PLCC i 4 sztukami układu VIA 65C22/14 MHz w obudowie PLCC

pozdrawiam

Sniegowy

9

Draco: ze tak zapytam: matka teresa z kalkuty jestes? jaki masz interes w organizowaniu drugiej zrzutki? Bo przeca juz procki dla siebie masz.... To znaczy oczywscie nie mam zaadnej pretensji, ani nie sugeruje zebys se darowal, ale czuje podstep ;)

10

Zamierzam włamać się do twojego banku i zwiać z całą forsą do ryjo. :P

KMK
? HEX$(6670358)

11

To trzeba tak bylo od razu, ze chcesz zebym postawil Ci piwo :)

12

Ja tam nigdy nie jestem od tego ;)

KMK
? HEX$(6670358)

13 Ostatnio edytowany przez Lizard (2005-09-24 01:01:12)

W ramach odświeżania staroci i przypomnieniu co poniektórym w czym umoczyli kasę, ;) składam takie oto zamówienie:

- procesor 65C816/14 MHz w obudowie PLCC, szt. 1
- układ VIA 65C22/14 MHz w obudowie PLCC, szt. 1

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

14

Czyli jak dotąd 5 procesorów i 5 układów VIA, dobrze rozumiem? mirusvf, hallo, czy pan coś zamawiał? ;)

KMK
? HEX$(6670358)

15

Ceny:

* procesor: 4,86 funta w detalu; w hurcie (100 sztuk) po 3,88 funta.
* VIA: 4,44 funta w detalu, 3,49 w hurcie
* wysyłka: do Lewisa 6,95 funta, do Polski "około" 10 funtów.
* funt: 5 złotych 72 grosze.

Ciekawostka polega na tym, że gość poprzednim razem krzyczał za wysyłkę do Polski 40 funtów plus cło. Od tamtej pory chyba dotarło do niego, że Polska jest w Europie i w Unii.

KMK
? HEX$(6670358)

16

Draco: nie przejmuj sie, w jednym z najwiekszych angielskich bankow powiedziano mi, ze wysylka przelewu do krajow UE kosztuje 10 funtow, a do Polski 20... ;)

17

to może przelew zrób do XI - do Czech, a z Czech do Polski. Kto wie; może taniej będzie :twisted:

popieram Lizarda - przywrócić :TWISTED: :):) !!!!

Kontakt: pin@usdk.pl

18 Ostatnio edytowany przez drac030 (2005-10-14 01:32:41)

Panowie, jak z tym dalej, bo zero zainteresowania widzę. 5 kompletów i na tym koniec? A inicjator wątku?

Tak czy owak, w poniedziałek zamykamy listę chętnych i obliczamy koszty. Jeśli ktoś ma się decydować, to proszę do 17 października (włącznie).

KMK
? HEX$(6670358)

19

Po podliczeniu kosztów zapewne połowa z nas zrezygnuje, bo wyjdzie drogo, a wtedy połowa drugiej połowy też zrezygnuje z tego samego powodu. :?

20

Orientacyjna cena za 1 komplet przy 5 kompletach wynosi 62 złote, jakby co. Z tego osiem złotych to koszty przesyłki.

KMK
? HEX$(6670358)

21

ja nadal jestem zainteresowany jak pisalem wczesniej 4 kompletami

pozdrawiam

Sniegowy

22

i ja poproszę jeden komplet, dajcie tylko znać kiedy, ile i gdzie przelać pieniążki

drac: wszystkiego najlepszego z okacji milenijnego posta

23 Ostatnio edytowany przez drac030 (2005-10-20 01:00:40)

sirmaxim: a dzięki :)

Ok, temat zamknięty. Sześć kompletów, cena za jeden wraz z wysyłką 60 złotych i 4 grosze.

* sirmaxim: 60,04 PLN (10,46 GBP)
* Lizard: 60,04 PLN (10,46 GBP)
* sniegowy: 240,11 PLN (41,83 GBP)

Informacji na temat koordynat docelowych (bank, numer konta itd.) udziela Lewis, proszę się doń zgłosic mailem (adres da się znaleźć na forum). Uwaga, to będzie przelew za granicę - na waszym miejscu spróbowałbym się dogadać między sobą tak, żeby dwóch przelało forsę jednemu, a ten dopiero do Lewisa, obniży to koszty całej operacji. Moje pośrednictwo nie wchodzi tu w grę, bo ja nie kupuję procesorów tym razem.

PS. Poprosiłem jeszcze dealera o potwierdzenie cen, wstrzymajcie się z przelewami, póki nie dam znać.

KMK
? HEX$(6670358)

24

W takim razie każdy z zamawiających powinien przyznać się, który bank utrzymuje ;) i po porównaniu kosztów reszta powierzy mu swoją krwawicę. :) Ja mam dostęp do kont w mBanku i Kredyt Banku.

25

Draco: spokojnie. To nie tak. Cala kasa ma splynac na moje konto w mBanku. Prosze dliczyc pare groszy na roznice w kursach + 10 PLN na wyplate za granica. Nie wiem czy to zostalo uwzglednione w tych wyliczeniach, ale chcialbym zeby wszystko bylo jak trzeba, bo ostatnio doplacilem do interesu 30 PLN...