Czy ktoś może mi wskazać gdzie można takowy zdobyć ? Niestety wygooglowałem tylko opisy bez czytelnego (dla mnie) schematu.
Atari 800XL / U1MB / Sophia 2 / Sio2IDE & CF 512 MB
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Altirra 4.30 Kolejna wersja najdoskonalszego emulatora atarowskich ośmiobitowców!
SpartaDOS X 4.50 Nowa wersja najlepszego DOS dla ośmiobitowców.
Bubble Bobble dla Atari 8-bit Wersja ta bazuje na edycji BBC Micro, jednak została napisana niemal od podstaw, by maksymalnie wykorzystać możliwości Atari.
Silly Venture 2024WE - wyniki Ponad sto prac wzięło udział w compo SV2024WE
Trwa Silly Venture 2024 w Gdańsku! Party się rozpoczęło, zajrzyj po link do streamów.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Covox - schemat
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś może mi wskazać gdzie można takowy zdobyć ? Niestety wygooglowałem tylko opisy bez czytelnego (dla mnie) schematu.
Atariki - to tak blisko.
http://atariki.krap.pl/index.php/Covox
ps. na schemacie jest blad - uklad 74LS138 ma 16 nóżek. Ale połączenia wydają sie działać. Robiłem kiedyś w/g tego schematu własnego covoxa. Działał. Autorem rysunku jest jakiś anonimowy autor ale schemat wygląda na schemat wg którego robił Gumi/Tight, tak więc raczej OK.
Zamiast układów 74574 można użyć również 74ls374 (tylko uważaj bo 74ls374 ma inaczej wyprowadzone sygnały - musiałbyś zajrzeć do dokumentacji obu układów i porównać!)
Dzięki, i sorry bo mało że ślepy to jakoś przytępiony ostatnio jestem i nie sprawdziłem podstawowego źródła wiadomości :D
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Covox - schemat
Wygenerowano w 0.014 sekund, wykonano 57 zapytań