Hej,
Niedawno nabylem sobie Atari 2600 (za 5 zlotych), niestety kompletnie gole. Jakis joystick sie znajdzie, kartridze tez mam (Mario Bros), ale nie wiem jaki zasilacz podlaczyc (jakie napiecie), zeby nie zjarac (o ile w ogole dziala).
Pozdrowionka
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
atari.area forum » Konsole » Atari 2600 - zasilacz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Hej,
Niedawno nabylem sobie Atari 2600 (za 5 zlotych), niestety kompletnie gole. Jakis joystick sie znajdzie, kartridze tez mam (Mario Bros), ale nie wiem jaki zasilacz podlaczyc (jakie napiecie), zeby nie zjarac (o ile w ogole dziala).
Pozdrowionka
na forum www.atariage.com znajdziesz wiecej uzytkownikow tego sprzetu
E tam TeBe, Ty tylko ludzi w maliny... ;)
themarty: kupujesz na bazarze zwykły zasilacz wielofunkcyjny (najlepiej 1-amperowy), jeśli ma ustawianie polaryzacji to dajesz, żeby minus był "na zewnątrz" wtyczki, zasilanie na 9V, a jak coś nietegez to na 12 i powinno furczeć! :)
zasilanie: (dokładnie do, które działa z XEP80) - DC 9V - środek +, zewnątrz - (na zasilaczu tak opisane), a w praktyce na końcówce wytku mamy PLUS, a bliżej kabla MINUS . Wtyk; mały jack mono - czyli ogólnodostępny standart. :)
Dzieki. 9V plus w srodku.
Czyli bierzesz zasilacz od pegasusa/famicomu i zmieniasz tylko polaryzacje :) !
MM: Człeczyno, ten temat umarł prawie rok temu, zamykamy!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Konsole » Atari 2600 - zasilacz
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 68 zapytań