Czy ktoś wie czy ten kontroler:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47090618
da się pożenić z 1040ST ??
Atari 800XL / U1MB / Sophia 2 / Sio2IDE & CF 512 MB
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Kontroler SCSI z MegaSTe a zwykłe ST
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy ktoś wie czy ten kontroler:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47090618
da się pożenić z 1040ST ??
Według moich informacji (ale może neizbyt pewnych) powinien dać się podłączyć.
Bo to jest chyba zwykły kontroler ACSI<->SCSI.
Hmm, ACSCII to jest SCSII okrojone o kilka sygnałów. Ten kontroler bez przeróbek nie pójdzie w STE - STE nie ma odpowiedniego portu rozszeżeń - patrz na PINy po lewej stronie karty, które wystają zza dysku. Natomiast przypuszczam, że średniozaawansowany elektronik mógłby ją w przeciągu 15-stu minut przystosować - odpowiednie sygnały w STE występują, brak tylko złącza...
Ja niestety mam ST a nie STe, a do tego w elektronice do dobry jestem (byłem) tylko z teorii - lutownicą udało mi się spalić wszystkie układy jakich się tknąłem :evil:
Hmm, ACSCII to jest SCSII okrojone o kilka sygnałów. Ten kontroler bez przeróbek nie pójdzie w STE - STE nie ma odpowiedniego portu rozszeżeń - patrz na PINy po lewej stronie karty, które wystają zza dysku. Natomiast przypuszczam, że średniozaawansowany elektronik mógłby ją w przeciągu 15-stu minut przystosować - odpowiednie sygnały w STE występują, brak tylko złącza...
Sikor: pójdzie bez problemów. kwestia przejściówki,
Toż napisałem - kwestia 15-stu minut dla kogoś, kto się zna... :lol:
w 15 minut mozna 5 jaj ugotowac
Albo kilo pierogów. mozna też przylutować kilka kabelków.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 16/32bit » Kontroler SCSI z MegaSTe a zwykłe ST
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 59 zapytań