Witam, mam powazny problem z podłączeniem JIL do tego monitora :(:(

Podłączam za pomocą chincha, od strony atari daję drugi pin pod masę, a czwarty pod bolec na chinchu, a calosc podlączam do cvbs, ale obraz na monitorze jest jak przrżnięty piłą, i lataja dziwne pasy od gory na dol, generalnie nic nie widac oprocz krzaczorow (przypomina to troszke wygląd monitora od grzyba z ustawioną zbyt wysoką czestotliwoscia odswiezania) :(:(

Czym moze to byc spowodowane, czy cos zle robie, czy jak??

nie marudz

2

Moze trzeba podregulowac ustawienie obrazu w poziomie? Albo popsztykaj przelacznikami na monitorze, bo ma on ich kilka. Mi pomagalo jak sie cos krzaczylo... ;)

3

na 4 masz chrominacje z tego co pamietam, bez synca
podepnij sie do 1 lub 3
ponadto masz w tym monitorze wejscie luma/chroma - czego z niego nie skozystasz?

przechodze na tumiwisizm

4

z czego pamiętam, jest tam - w okolicy gniazd "a/v" magiczny przełączniczek - przy złym ustawieniu obraz właśnie tak wygląda (oczywiście pominąwszy ewentualność jakiegoś zonka sprzętowego  :twisted:  ) - a z chroma/luma to fakt - no chyba, że jest to starsza wersja 800XL, albo coś jeszcze wcześniejszego. Np 600XL, a nowszych XEGS;- gdzie mamy wyłącznie złożony sygnał wizji.

Kontakt: pin@usdk.pl

Syzygy 4 albo 5 - jest na ten temat artykul!

6

kombinowałem na sposób jaki wyczytalem w ktoryms Seriousie, zdaje się, ze Zenon/Dial to podawał.
kombinowalem z przełącznikami w monitorze, ale niestety kiszka - obraz zdecydowanie jak przerżnięty piłą mechaniczną.

Sprobuje jeszcze powalczyc, moze cos zrobie

nie marudz

7

a podłącz pod monit coś innego;- video wać panie masz ?? :D - zobacz, czy to samo będize się działo.

Kontakt: pin@usdk.pl

8

nic ni mam oprocz atarki i grzyba

ale może jutro porzycze od kumpla A600 to przetestuje

nie marudz

9

na rf-out czy rgb out? bo nie pamietam czy szajsetka ma cvbs
500 miala tylko mono, pewnie szajsetka ma color albo nie ma w ogole

przechodze na tumiwisizm

10

A600 ma kolorowe wyjscie composite.

11

to znaczy, ze szescsetki nie da rady pod to podpiąć?

cóż, moge przywieźć jeszcze 1040 STf, - czy takie JIL bedzie pasowało?

nie marudz

12

Da sie jak najbardziej. Kabelkiem chinch<->chinch.

13

no to w łykend przyworze 1040 i zobaczymy, czy monitoren dziala w ogole

nie marudz