Sprzedam Atari STE, kryjące się skromnie, niczym wehikuł Pana Samochodzika, pod maską Atari STF ;)
A poważnie: górna część obudowy jest od STF, cała reszta (w tym spodnia obudowa) od STE.
Sprawdziłem komputer jak tylko mogłem, działa, gra i buczy. Aczkolwiek moje sprawdzenie ograniczyło się tylko do wgrania gier i postukania w klawiaturę.
ST nie jest moją specjalnością, nie mam żadnych dyskietek z programami diagnostycznymi.
Wady:
- Niemiecka klawiatura i TOS.
- Sprzedaję sam komputer, bez myszy, monitora, czy kabli!
- Górna część obudowy (ta od STF) jest w zauważalnie innym odcieniu niż dolna. Czyli zmieniła kolor, ale bardzo jednolicie.
- Jak przejedzie się ręką po obudowwie nad klawiaturą, to w jednym miejscu czuć niewielkie wybrzuszenie, wizualnie tego absolutnie nie widać. Po rozkręczeniu okazało się, że w tym miejscu, na spodniej części obudowy jest niewielki plastikowy występ. STE ma najwyraźniej ciut inną stację niż STF i dlatego ten element obiera się na stacji zamiast być za nią. Można go spiłować, ale to już zostawiam nabywcy.
- Stacja wczytała 4 gry na 5, które testowałem. Nie wczytały się Lemingi, nie wiem czemu. Nie daję gwarancji na stację.
Zalety:
- Klawiatura wygląda rewelacyjnie, żadnych przebarwień.
- Komputer jest w środku czysty.
- Był przechowywany w ciepłym pomieszczeniu, zabezpieczony przed kurzem.
- Obraz na monitorze C1084 jest ładny, wyraźny, jak widać na zdjęciach.
- Gwarantuję, że komputer jest sprawny. Jeśli cokolwiek będzie nie tak, zwracam kasę lub daję zniżkę. U mnie słowo droższe od pieniędzy ;) Jak pisałem wyżej, nie mogę tylko zagwarantować 100% działania stacji.
I teraz: ciężko mi wycenić ten sprzęt. Za mało się ich sprzedaje z tego co szukałem.
Przez tę obudowę od STF ewidentnie nie jest to egzemplarz kolekcjonerski Chciałbym by trafił do kogoś, kto będzie go używał, zadba o niego.
Proponuję więc szybką licytację.
Zasady:
- koniec licytacji: 2025-01-02 22:00,
- przebicie o 20 zł.
- proszę deklarować czy możliwy jest odbiór osobisty w Łodzi, lub w Licheniu na Last 2025 za 2 dni.
- cena wywoławcza: 500 zł.
- bardzo ale to BARDZO nie chciałbym go wysyłać. Jeśli będę musiał, to tylko Inpostem. Dlatego każdy, kto zadeklaruje odbiór na Last (Licheń) lub bezpośrednio w Łodzi, ma automatycznie zniżkę 100 zł.
Zapraszam i dziękuję.
Szczegółowe zdjęcia:
https://imgur.com/a/U4lUPFE