Witajcie.
Mam problem z niedawno zakupionym Atari, sądziłem że jest trupnięte - bo po podłączeniu zasilania nie było żadnej reakcji ( nie świeciła kontrolka LED w klawiaturze, brak obrazu itp.
Po dokładniejszym sprawdzeniu okazało się że uszkodzony był kabel AV, po jego naprawie obraz i dźwięk się pojawił, natomiast klawiatura nie działała całkowicie . Miałem druga zapasową ( 100% sprawną ) więc przełożyłem i okazało się że klawiatura i owszem - działa , lecz losowo nie pracuje część klawiszy. Styki w złączu bardzo zaśniedziały i tasiemka siedzi luźno ( uszkodzone złącze ) , styki poczyściłem tyle o ile, że czasem działa 100% klawiszy , lecz najczęściej coś nie styka i jest problem z pojedynczymi klawiszami i klaw. funkcyjnymi. Można to złącze czymś innym zastąpić , czy tylko szukać oryginału ?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.