Hej,
Na początek witam bo jestem tu nowy i jako taki mam pytanie.
Świeżo nabyte Atari 520STFM z jedyna wada - nie działa teoretycznie stacja dyskietek (jak w temacie OSDC-029 Citizen).
Ponieważ po zbootowaniu na pulpicie widzę dwa napędy i trochę pogooglowałem, i zastanawiam się czy to nie kwestia ustawienia stacji jako DS0. Niestety jestem Atarowcem z odsyzku (pierwszy komp Atari 400, potem 800XL a potem C64 i Amiga) chciałbym reaktywować w pełni tę maszynkę, zwłaszcza, że trafił mi sie fajny egzemplarz z 2MB RAMU, i rwę się, żeby pobawić się STekim.
Wymontowałem stację oblukałem dookoła i jest to Ciztzien OSDC-029, jedyne zworki jakie znalazłem, które mogłyby odpowiadać za potencjalne zmiany DS0/DS1 (zakładam ze powinien być widoczny 1 a nie 2 napędy na pulpicie) znajdują się za gniazdem zasilania (załączam zdjęcia) - może ktoś doradzić? Wszelkie Goteki odstawiam jako last-resort, chyba zbytnio mam sentyment do dźwięku normalnego napędu :).
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.