Pragnę wszystkich powiadomic o ukazaniu sie w sieci nowej strony atarowskiej mojego autorstwa.
Strona dostępna jest pod adresem: http://www.atari.fiv.pl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Miejsca w sieci » Nowa strona atarowska - Grzybson's Page
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pragnę wszystkich powiadomic o ukazaniu sie w sieci nowej strony atarowskiej mojego autorstwa.
Strona dostępna jest pod adresem: http://www.atari.fiv.pl
Właśnie Grzybson. Po co drugie forum ? Jedno nie wystarczy ?
Cool, but I recommend using PNG or at least GIF format instead of that terrible JPEG logo :-) It will be probably even smaller file, because there are large areas of the same colour :-)
Khem...
W Atari800 shooty z gier robi się klawiszem F10, a nie Alt+PrintScreen. ;) Poza tym, używaj raczej formatu PNG, bo JPG kompletnie się do tego nie nadaje. Tak jak napisał PG - przy takich kolorach PNG jest nie do wyje... tego, no... pokonania.
Druga sprawa: naprawdę potrzebne jest drugie forum?
Ogólnie, to stronka może być ciekawa, czekam na kolejne artykuły. :)
VLX
A ja mam propozycję, abyś może zrezygnował na swojej stronie z forum - jedno tu wystarczy, a zamiast tego zrobił jakiegoś interaktywnego zina - ludki by może popisały nieco artków, co? :)
Co do forum-słyszałem opinie że przydała by sie jakaś konkurencja AA.
Zastosowałem skrypt phpBB (wiem, że się powtorzyłem, ale w phpBB najłatwiej wywalić Lycosowe ozdobniki!), ale postaram się wkrótce zmienić forum na jakiś inny skrypt, trochę mniej rozbudowany (a może własny :)).
Co do relacji z Quast 2004, to zostało to przypadkiem po domowych próbach ze stroną.
[ Dodano: Pią Gru 31, 2004 20:20 ]
A więc od początku. Alias atari.fiv.pl JUŻ NIE DZIAŁA z powodu zamknięcia fiv.pl. Jedyny działający adres to "www.atari.pigwa.net". Ostatnio (wczoraj i dzisiaj) dodałem parę nowych rzeczy:
- formularz do wysyłania artykułów
- dałem zapis moejej rozmowy z p. Wojciechem Zientarą (dzięki Jego uprzejmości)
- 2 nowe opisy gier
- uzupełniłem trochę dział linki
- i jeszcze parę innych rzeczy, m. in. dużo prostsze forum o nazwie PunBB
dałem zapis moejej rozmowy z p. Wojciechem Zientarą (dzięki Jego uprzejmości)
nie no grzybson ten wywiad mnie rozpier...ł :lol:
Warning: mysql_connect(): Too many connections in /home/guests/grzybson/public_html/index.php on line 51
Nie można połączyć się z MySQL
:lol:
Grzybson, dodaj '@' przed mysql_connect, bo takie "systemowe" komunikaty nie dodają stronie uroku. ;)
BTW. Dzięki za dopisanie strony do zakładek. :D
[ Dodano: 01.01.2005 19:30:41 ]
A tak się ma +1 do statsów na AA i Mistrza offtopicu. :mrgreen:
nie no grzybson ten wywiad mnie rozpier...ł
Pozytywnie czy negatywnie?
I mam małą prośbę-zanim zmiącham system komentazry, moglibyście komentować materiały na forum?
Mnie wywiad nieco zastanawia. W sumie odpowiedzi p. Zientary sa dosyc zdawkowe (tak/nie) i caly wywiad jest na modle "niech juz sie odczepi"...
Nie mam wprawy w robieniu wywiadów. I to było troche na wariackich papierach (wspomniałem o tym pod tekstem). Muszę się nauczyć przeprowadzać wywiady.
Przed wszystkim trzeba się do wywiadu przygotować. Pomyśleś o co się zapytać, opracować jakiś konspekt, pogrzebać trochę w przeszłości gościa (a nuż palił z Clintonem trawkę, ale się nie zaciągał ;) ).
[ Dodano: 02.01.2005 19:17:10 ]
A tak się ma +1 do statsów na AA i Mistrza offtopicu. :mrgreen:
Nie mam wprawy w robieniu wywiadów. (...) Muszę się nauczyć przeprowadzać wywiady.
to lepiej poczytaj te, co juz sa na AA. Przedmowcy maja racje, nalezy sie dobrze przygotowac do tego:
- wiedziec sporo na temat rozmowcy i jego dokonan
- przygotowac jakies odpowiednie, ciekawe pytania... :)
- starac sie prowadzic odpowiednio rozmowe, tzn. zeby wywiad mial jakis logiczny porzadek, pytania wynikały jedno z drugiego, itp.
- stanowczo unikac wrazenia "opedzania" sie rozmowcy! Nie wolno na sile stawiac pytac i zmuszac do odpowiedzi na nie...
- jesli rozmowca sobie zazyczy autoryzacji, to bewzglednie nalezy do uszanowac :arrow: tekst ktory sie ostatecznie pojawi bedzie swiadczyc zarowno o Tobie, jak i o nim...
- 10 razy przejrzec tekst przed opublikowaniem i poprawic wszelkie bledy stylistyczno-gramatyczne
- na koniec (chyba najwazniejsze!) sprobowac sie wcielic w potencjalnego czytelnika i sprawdzic czy to sie dobrze czyta, czy to go zainteresuje (jak wywiad do tego portalu to jak najwiecej o atari, a jak najmniej pobocznych watkow), itp. itd.
Moze to i trudne, ale lepiej dobrze sie przygotowac, niz potem sie wstydzic... :P :D :lol:
Wszyscy macie racje, mam nauczkę na przyszłość. Teraz po nocach będę sięuczył tej trudnej sztuki, a za dnia tropił wielkich tego świata Atarowskiego
Właśnie, jest okazja poćwiczyć. Ludzie chcą, żebyś zrobił wywiad z Sikorem. Może nawet kilka - jak trening, to trening. Sikor już wyraził zgodę :D ...
[ Dodano: Sty 04, 2005 00:00:00 ]
A tak się ma -1 do upływu dni i wieczną młodość. :mrgreen:
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Miejsca w sieci » Nowa strona atarowska - Grzybson's Page
Wygenerowano w 0.026 sekund, wykonano 64 zapytań