Witam Was bardzo serdecznie mam na imię Piotr i jestem z woj. opolskiego:-) Bardzo proszę o odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ponieważ Atari posiadam od paru dni i wszystkiego uczę się od początku.
Może zacznę od tego czego się już nauczyłem dzięki wujkowi google......
1: potrafię obsługiwać komputer za pomocą klawiatury:-) oraz z powodzeniem formatuje dyskietki:-)
2: Nagrywam obrazy gier programem floimg94 (floppy image v0.93) na kompie z win xp i pecetową stacją dyskietek i proces nagrywania przebiega pomyślnie na dyskietkach DD
i zaczynają się schody... więc pytania.......
1: Mam monitor Atari SM 124 monochromatyczny i faktycznie są problemy z odpalanie nagranych gier (gdzieś o tym czytałem) np: Gra Commando uruchamia się bez obrazu tylko z dzwiękiem ale można nawet klikając na joy'u rozpocząć grę i strzelać w ciemno:-)
czy to faktycznie przez ten monitor????
2: Szukałem wiele obrazów dyskietek na Atari ST i widzę, że się różnią czasem...., więc ogromna prośba o link do sprawdzonej bazy gier (obrazów dyskietek) na atari ST
3: Niektóre gry się uruchamiają i pozostają na intro ale obraz jest jakby skaszaniony.....to też przez ten monitor??
4: Przy jednej grze po intro wyskoczyły dwie śliczne bombki:-) ??
4: Może istnieje baza gier i dem pod ten właśnie monitor ?? poproszę o link.......
5: Co robię żle z tym nagrywaniem? bo jak na razie nie udało mi się żadnej gierki odpalić:-(
To może tyle na początek:-)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi:-) Piotr
P.S. jest tu ktoś z woj. opolskiego ? Może podjadę z tą maszynką na testy......