Z tego co sie orientuje to tak naprawde jest kilka terminow matur, jest. np jeden zimą, a ten majowy to po prostu taki głowny.
wlaśnie ^^". majówkowy to dla tych, którzy maturke piszą za pierwszym razem w szkole sredniej uznawanej powszechnie za licek/technikum ;p. takto są sezonówki jak już napisano dla innych szkół ;p.
poza tym z tymi terminami matur tych właściwych... (próbna czerwiec, właściwa marzec) to oni brzydko mówiac chyba ocipieli =_='. pardąsik za bluzga. cała ta reforma sie zaczęłaod tej baby Łubackiej, bo zamiast kontynuować reforme to to babsko se wprowadzało swoje poprawki i co teraz mamy? jeden wielki zajebiście niefrasunkowy BURDEL, ale już nie ma kto tego posprzątać.
nie było mnie na próbnym polskim ;p. wybaczta, jutro i pojutrze już ide. poza tym nowa mature wygląa ponoć niczym teścik kompetencji na koniec gimnazjum (chłopaki mi mówili ;p). no a co do tych reform, to jak umieli na osattnią chwile kiedyś odwołać nową czy starą mature na rzecz drugiej, to ja wolesie gdzieś zaszyć z daleka od polskiej oswiaty... jak tak dalej pójdzie, bedę miała obowiazkowo matematyke =_='. odklepać !!
gep >>spoko ;pdo opola mam daleko. w krakowie sa przecieki testów gimnazjalnych ;D.
There's special place for me in hell. It's called the throne.