No właśnie, tak mnie naszło. Chodzi głównie o zestawy na kasetach, ale też na dyskietkach. Może (tak z ciekawości) jakiś spis, gdzie były sklepy/giełdy itp. A skąd mi się to wzięło? Z wątku, w którym @seban walczy ze sprzętem i kasetami: http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 21#p297221
Przykład okładek tam zawartych:
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic … 15#p297215
Dobra, może zacznę sam. Proponuję dwie listy: giełdy oraz punkty.
GIEŁDY
1. Warszawa, ul. Grzybowska (Centralna Giełda Komputerowa, później zwana Giełdą Bajtka, później zwaną Giełdą Marmit, o ile dobrze pamiętam - od firmy wynajmującej teren szkoły). Tą zna każdy, było tam wielu sprzedawców, którzy działali wyłącznie na giełdzie, ale także mieli własne punkty, w tym własne rodzaje "okładek"
2. Warszawa, al. Jana Pawła II 26A (ówcześnie chyba Marchlewskiego), nieomalże po przekątnej Grzybowskiej, była krótko, głównie okupowana przez ludzi nie mieszczących się na Grzybowskiej
3. Warszawa, ul. Saska - tą opisywał @seban, byłem tam ze trzy razy w życiu
4. Warszawa, ul. Żeromskiego, w technikum księgarskim. Tam mi się udało kilka razy być
Punkty sprzedaży
1. Dom Towarowy "Sezam", Warszawa, pierwsze piętro (budynek już nie istnieje)
2. Dom Towarowy "Wars", Warszawa, - dwa punkty, antresola oraz pierwsze piętro, co ciekawe - mieli różne "okładki", więc raczej różne "firmy"
3. Dom Towarowy "Feniks", Warszawa, najpierw pierwsze piętro, później parter, ul. Żelazna - budynek już nie istnieje
4. Punkt przy dworcu Warszawa Śródmieście, na górze - Gzynio kiedyś zrobił zdjęcie (na szybie jeszcze były nazwy komputerów, już nie ma), może odnajdzie?
5. Studio Komputerowe "AS", Warszawa, ul. Abrahama 4A (o ile pamietam, tak, późniejszy "Mirage" też zaczynał od pirackich nagrań).
6. Pruszków, osiedle Staszica, w pawilonie od tyłu (nie pamiętam ulicy)
Jak ktoś może uzupełniać listę - byłoby miło. Kilka "sklepów" w Warszawie jeszcze kojarzę, ale muszę sobie przypomnieć szczegóły. Chodzi oczywiście o punkty z epoki, z różnych miast. Mile widziane zdjęcia jak i skany/zdjęcia okładek. Zdjęcia okładek przy okazji też porobię, jak nie będzie takich jak mam.