U mnie pod FireFox nie wpiszę prefixu, jeśli litera odpowiada skrótowi komendy Options: m;g;o;w
Tak, to nie tylko problem firefoxa, pod chrome tez to mam.
Dzięki za zauważenie - naprawię.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Programowanie - 8 bit » SprEd - edytor do sprzętowych sprajtów
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
U mnie pod FireFox nie wpiszę prefixu, jeśli litera odpowiada skrótowi komendy Options: m;g;o;w
Tak, to nie tylko problem firefoxa, pod chrome tez to mam.
Dzięki za zauważenie - naprawię.
Poprawki:
- Dodana opcja "Image Offset" dla tła. Umożliwia dowolne przesuwanie obrazka w tle sprajta.
- poprawiony błąd uniemożliwiający wpisywanie liter skrótów klawiszowych w polu opcji.
- poprawiony błąd zapisu opcji "common palette"
- poprawiony rzadki błąd palety przy exporcie do pliku gif
Działa. Jak dla mnie bomba program. Dziękuję Ci za czas nad kodem.
Czy na ten czas chcesz popełnić instrukszyję? Wiem, to w jeden wieczór nie zrobi się. Ale takie narzędzie przez mnogość opcji bez opisu bardzo traci.
Z jednej strony - wiadomo - fajne by było zrobić instrukcję, choć tak jak mówisz, trzeba by nad tym spędzić sporo czasu.
A z drugiej: optymistycznie zakładając z tego programu będzie korzystało może jakieś 20-30 osób na świecie, z czego 90% z nich, będzie wiedziało o co mniej więcej chodzi z duszkami na Atari i po 10 minutach ekperymentowania ogarnie co jest do czego.
Te pozostałe 3 osoby jestem w stanie przeboleć i osobiście przeprosić :D
W trybie PM0+PM1 PM2+PM3 jest tylko 10+8 pikseli...
I jak dla mnie to te nazwy trybów są mało intuicyjne. Skoro 2 sprajty nałożone na siebie (8pix) to P1+P2, to czy 2 sprajty i 2 pociski nałożone na siebie (10pix) nie powinny się nazywać P1+P2 M1+M2 albo w skrócie PM0+MM0 (player mutli0 +missile multi0)
W trybie PM0+PM1 PM2+PM3 jest tylko 10+8 pikseli...
Szerokość pola zależy od odstępów jakie ustawisz w opcjach.
W trybie PM0+PM1 PM2+PM3 o którym piszesz minimalna szerokość to 10px kiedy wszystkie odstępy są ustawione na 0 i wszystkie sprajty leżą równo na sobie.
maksymalna szerokość to 40 px. wtedy gdy PM0 i PM1 są rozsunięte o 10px, PM2 i PM3 też o 10px, a para odsunięta od siebie o 20px.
W trybach PM i MP pocisk jest zawsze "przyklejony" do gracza odpowiednio z prawej lub lewej strony i po prostu go poszerza.
Mam też w planie dodanie trybu w którym pociski będą w osobnym kolorze i będzie można je ustawiać niezależnie od graczy, ale to jeszcze chwilę potrwa ;)
Dzieki za wyjaśnienie, przy okazji udało CI się napisać kawałek instrukcji :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Programowanie - 8 bit » SprEd - edytor do sprzętowych sprajtów
Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 48 zapytań