Czołgiem,
Pytanie dość trywialne..:
-Dlaczego sio2sd z Rapisudem działa tylko zwykła transmisja?
(powooooolgniacku?).
Czy coś zyebałem?
Albo czegoś nie zaktualizowałem ?
p.s.
Side#1, wręcz fruwa z Rapidusem :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » sio2sd i Rapidus
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czołgiem,
Pytanie dość trywialne..:
-Dlaczego sio2sd z Rapisudem działa tylko zwykła transmisja?
(powooooolgniacku?).
Czy coś zyebałem?
Albo czegoś nie zaktualizowałem ?
p.s.
Side#1, wręcz fruwa z Rapidusem :)
dziwaczne pytanie. To tak jakbym zapytał dlaczego moja pralka pierze tylko w 30 stopniach. Bo może nie przestawiłem "programatora"? :)
sio2sd Lotharkowe,
-działa mi tylko w std.
start reset, tylko std.
W hi nie da się ..
Pierdzi i nie widzi, jak wciskam T .
Co masz jeszcze w tym komputerze? I gdzie i co ci się nie włącza? Bo opis taki jakbyś go po kilku piwach napisał.
Tryb hi-speed SIO wymaga spatchowanego OSu lub QMEGa... czy ROM używany z Rapidus'em ma wymagany patch SIO — nie mam ani Rapidusa ani SIO2SD, więc nie sprawdzę.
Co masz jeszcze w tym komputerze? I gdzie i co ci się nie włącza? Bo opis taki jakbyś go po kilku piwach napisał.
Piwo to paliwo.
To ja tu walczę po nocach :) A teraz właśnie piję piwo :)
zwykłe atari 130xe, wciskam start plus reset wywołuję sio2sd, ale on nie chce pójść w trybie hi, jak komputer jest w trybie rapidus.
*zwykłe 130xe PRAWIE FABRYCZNE 1mb ram rapidus vbxe2.1 kilka os-ów, stereo itd.
No właśnie. Ale tak jak _tzok_ wspomniał, Rapidus w trybie Rapidus używa własnego ROM-u i w poważaniu ma te twoje kilka OS-ów. A sam nie ma laty hi-speed SIO.
Dziękuję za odpowiedź :)
Czas na kolejne piwo :P
p.s. w końcu się napiję, a nie b€dę trenował Rapidus-a.
Po nocach :P
Jeśli jest tam U1MB, to zobacz czy masz włączone/wyłączone w nim SIO dopałki bo mogą się pogryźć z szybkimi procedurami dla SIO z OS'a dla 65c816.
Na szczęście nie mam tam u1, mam te rozgrzeszenie 1mb (Lotharkowe)co miałeś Ty na "wajhę":.
sprawdzałeś co masz ustawione w temacie szybkiej transmisji w SIO2SD?
Turbo/TopDrive pewnie nie pójdzie, ale UltraSpeed chyba tak. W sumie rozumiem niechęć do tego dopalacza, ale można by jego obsługę dodać do OSu dla 816. Strasznie dużo miejsca nie zajmie, a ułatwi życie.
Na razie schowałem zabawki, zabiorę się za testy jak dostanę nową "dostawę" :)
sprawdzałeś co masz ustawione w temacie szybkiej transmisji w SIO2SD?
A Tobie działa rapidus w hi sio z sio2sd?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » sio2sd i Rapidus
Wygenerowano w 0.022 sekund, wykonano 54 zapytań