26

Nie da rady. Jeszcze są ostatnie szlify robione.

Sikor umarł...

27

Zawsze pozostaje jeszcze gwiazka :)

28

A jak ktoś jest ciekawy, jak się rozpoczyna wszystkie osiem poziomów - zapraszam od dziś od 20-tej: https://youtu.be/2rpE8ACOZj4 (z wersji normal - tryb Arcade i Hardcore pozostawiam jako tajemnica do premiery wydania)

Sikor umarł...

29 Ostatnio edytowany przez ravenollo (2021-05-11 19:18:09)

Mozna sie tu jeszcze zapisac na wersje kolekcjonerska? Jezeli tak to ja chcialbym :)

ok juz znalazlem liste :D

30

Czy gra będzie opublikowana w formie dyskietkowej? Albo obrazu ADF? Komercyjnie lub nie?

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

31

Na pierwszy rzut nie  - tylko wersja cartridge. Potem, być może będzie dostępna (już istniejąca) wersja cyfrowa na rozszerzoną pamięć, ale to nie wcześniej, niż sprzeda się pewna określona ilość wersji cartridge-owej.

Sikor umarł...

32

To OK. Ale jeśli - czy można poprosić o takie poprawienie gry, żeby ładowała się poprawnie również z Karinki? Bo wersja konkursowa niestety, po załadowaniu miała popsutą grafikę.

Pamięć studenta ma charakter kwantowy - student wie wszystko, ale jednocześnie nic nie pamięta.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.

33

to zwykły xex jest, więc nie powinno być problemu.

Sikor umarł...

34

Pierwsza wersja konkursowa nie była XEX-em tylko ATR-em. I jeśli taka forma edycji pozostanie to wymaga naprawy. Z XEX-em oczywiście problemu nie było.

35

Dawajcie to na kompo na Losta ;)

Kontakt: pin@usdk.pl

36

@Pin: no way. Za dużo już wyłożone w przygotowania. Gra już wgrała dwa konkursy w wersji bez rozszerzeń ;)

Sikor umarł...

37

@Sikor - jeśli chciałeś być uszczypliwy to nie wyszło.

Ok, jeśli brała udział w innych konkursach to obowiązujące zasady wykluczają możliwość udziału w kompo, ok.

Kontakt: pin@usdk.pl

38

Nie Pin, po prostu spójrz na status gry z compo - freeware. Wyklucza to zarobek zarówno mój, jak i - przede wszystkim - autorów.

Sikor umarł...

39

Sikor napisał/a:

Tylko lojalnie ostrzegam, że ta wersja do tanich nie będzie należeć (jeśli powstanie)

Czy jesteś w stanie powiedzieć, co masz na myśli poprzez "do tanich nie będzie należeć"? Jakiś rząd wielkości.

Zawsze mam rację, tylko nikt mnie nie słucha.

40

Wszystko będzie wiadomo wkrótce. Ale spokojnie, wersja budgetowa też będzie.

Sikor umarł...

41

Czy Ty mnie właśnie obrażasz?

42

Nie zamierzam, ale skoro pytasz o cenę - to informuję przy okazji wszystkich. Będą trzy wersje cenowe, na pewno każdy coś sobie wybierze.
Prawda jest taka, że cały czas coś staram się załatwić - czas leci, a z uwagi na pandemię różnie z tym bywa. Na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie w 100% określić, co na pewno uda mi się załatwić, a czego nie. Dlatego nie podaję ceny ani zawartości, gdyż wszystko może się zmienić (no może poza podstawową wersją, gdzie będzie cartridge w pudełku i instrukcja, tylko tyle i aż tyle).

Sikor umarł...

43 Ostatnio edytowany przez Lizard (2021-05-19 11:26:49)

Zapytałem o rząd wielkości ceny, bo jestem ciekaw, co wg Ciebie oznacza "tania nie będzie". Czy mam sprzedać kolekcjęwin, nerkę, czy brać kredyt spłacany przez trzy następne pokolenia? ;-)

Informacją o wersji budżetowej poczułem się urażony. Co!? Mnie nie stać na wersję pół-mega-giga!? ;)

44

Miałem na myśli średnie ceny cartów.

Sikor umarł...

45

Tak, to jest to, co myślicie...
http://www.atari.org.pl/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=7795
http://www.atari.org.pl/forum/misc.php?action=pun_attachment&item=7796
Pierwszy rzut. Czas na wybiórcze testy i składanie. Potem jeszcze poligrafia i takie tak popierdółki...

Post's attachments

SAM_2739.JPG 829.21 kb, liczba pobrań: 2 (od 2021-05-20) 

SAM_2740.JPG 821.4 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Sikor umarł...

46

Sikor napisał/a:

Tak, to jest to, co myślicie

Czyli to najtańsza wersja. Jak rozumiem wersja 'middle' będzie miała obudowę?

47

ccwrc napisał/a:

Czyli to najtańsza wersja. Jak rozumiem wersja 'middle' będzie miała obudowę?

No nie wiem,zastanowię się (obudowa to nie jest tania rzecz), ale w sumie podsunąłeś mi pomysł, ale to już nie na tę grę... :P

Sikor umarł...

48

Tak, a wersja de lux kolekcjonerska premium będzie z Ikei - do samodzielnego montażu zamiast modelu samolotu.

49

Klonują się :)

50

Tak informacyjnie - dziś dogrywałem koszulki, będą czarne, drukowane w kolorze na sitodruku. Koszulki będą poza zestawem, jeszcze negocjuję cenę (ta pewnie będzie zależna od ilości), końcowa cena wyjdzie między 35 a 50zł, dostępne powinny być z początkiem czerwca jakoś (wcześniej od gry).
A dlaczego nie dodaję koszulek do zestawów? To proste - na przykład Sylwia od Mikera może mieć rozmiar S, a byłoby głupio, gdyby dostała koszulkę w rozmiarze XXL jak dla Lewisa?
Rozmiarówka będzie od S-ki do XXL, przy czym rozmiary są normalne, więc XXL jest już dużą koszulką. Gramatura - 190 gram. Więcej szczegółów podam jak odbiorę z drukarni, choć miło by było wiedzieć, jakie jest zainteresowanie...

Sikor umarł...