Heh, no nie wiem jak to działa, ale działa, po prostu przełożyłem karty z side2 do avg, zbootowałem kompa z wciśniętym guziczkiem na karcie AVG i tadam. Działa.
W DeReAVG pisze:
IDE Interface
The AVGCART emulates the IDE interface of the SIDE2. When you have a hard drive compatible OS loaded you can have a maximum of fifteen hard drive partitions.
If you have an Ultimate 1MB card installed in your Atari you can use that instead of the SIDE2 cart images to launch SpartaDOS X and have the AVGCART emulate a hard drive, or you can use the Ultimate 1MB to launch its loader, and run XEX/ATR/BAS files from the AVGCART that way.
Nie ma tu słowa o wgraniu sparty na cart i bootowania jej z carta. Kiedyś czytałem, o ile nie pomyliłem rozwiązań, że AVG emuluje SIDE sprzętowo, w sensie obsługuje te same rejestry. Zresztą, teraz tak mi świta, że to chyba Ty o tym pisałeś, lub ktoś inny ale w wątku, w którym brałeś udział właśnie w dyskusji o AVG i jego koegzystowaniu z SIDE bodajże. Jeśli coś pochrzaniłem, to sorry. Teraz na szybko nie znajdę wątku :(
Cuda wianki i nie tylko :) POKEY 4ever ;)