<trollmode>
Tak to jest jak producent czipsetow graficznych bierze sie za produkcje chipsetow do plyt glownych :)
</trollmode>
Ja protestuje!
Płytki na nForce'ie są bardzo stabilne! i działają świetnie!
Mam płyte MSI K7N2 Delta-ILSR w biosie mam ustawione
porty COM na auto i uart mode na normal (czyli zwykły port - inne wartości zamieniają port com w port IrDA!!!).
pozatym w XP otwierającmenedźera użądzeni i właściwości portów COM
potem zaawansowane - można zmieniać dowoli numer każdego portu -
ja mam jako COM1 - port ATEN USB->RS-232C - używany do telefonów NOKIA, bo na portach nforce commy mają zbyt niskie napięcia i niedziałają FBUSy (a MBUS,y działają 8O 8O 8O )
jako COM2 - mam fizyczny COM2 (który niema nigdzie wyprowadzeń, bo płytka w teori ma tylko 1 coma), jeśli właczysz w biosie IrDA'e, to zamiast com2 bedzie irda) - co najmniej bezsensu
jako COM3 mam fizyczny COM1 (ten z tyłu obudowy - oprogramowanie do telefonów żadko pozwala wybierać porty, więc musi być COM1, natomiast APE pozwala, więc wybieram se COM3.
Pozatym jeśli w biosie niemasz włączonej IrDA, a we właściwlściach coma niemożesz zmienić numeru na np. com1, - bo system pokazuje, że com1, com2, etc. są "w użyciu", to najprawdopodobniej masz jakiś modem który jesty podpięty pod com1, com2, etc... np. modem NOKIA (porzez oryginalny kabel) lub kabel USB (DKU), który również jest widziany jako port COM. pozmieniaj sobie ustawienia tych wynalazków na inne numery coma, potem numer comma na 1 i APE uruchom kreatora konfiguracji sprzętu, który przeskanuje wszystkie commy i wszystkie sygnały CTS/DSR/RI, etc...
dobra dosyć
erroe #136 - end of file 8O
FAQ: Cegła waży kilogram i pół cegły. Ile ważą dwie cegły ? :D
JIL 4EVER!