Jak Video Blitz nie chodzi to coś jest spaprane z U35.
- Kilka(naście?) pudełek z klawiszami i światełkami. I jeden Vectrex, żeby nimi wszystkimi rządzić.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Rozszerzenie pamięci 65xe na płycie 130xe (4 kości pamięci)
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też tak podejrzewam i dlatego zamówiłem już inny model.
Zobaczymy.
Tym bardziej, że jak już pisałem z oryginalnym EMMU działa perfekcyjnie.
No i wszystko jasne.
GAL o symbolu 16V8D-15LPN, nie współpracuje z pamięciami 1-bit (4-bit owszem), za to ATMEL ATF16V8B-15PU działa jak trzeba.
Wszystko to co się wieszało, teraz pięknie buja :)
Wychodzi na to, że to 'N' na końcu ma znaczenie. Na fotce scalak bez 'N' w opcji +256KB i wszystko hula aż miło.
Może jakaś felerna seria ci się trafiła, źle wypalony scalak albo jakieś kwestie timingów sygnałów? Ale to nieważne - jak już działa to działa i to się liczy.
Wychodzi na to, że to 'N' na końcu ma znaczenie. Na fotce scalak bez 'N' w opcji +256KB i wszystko hula aż miło.
Literka N na końcu oznacza jedynie układ w wersji zgodnej z dyrektywą RoHS, czyli z pinami pocynowanymi cyną bezołowiową.
L - low power
P - plastic DIP
N - lead free
No to może jakiś problem z timingami. Albo poziomami sygnałów? Akurat na płycie z mojego obrazka, która sama działa idealnie, nie działa Sophia2. Znaczy, jak się ją wepnie to pamięć rozszerzona przestaje poprawnie działać. Ot, ciekawostka.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Rozszerzenie pamięci 65xe na płycie 130xe (4 kości pamięci)
Wygenerowano w 0.015 sekund, wykonano 54 zapytań