226

Tak, Adam. To portal tylko dla firm. Dla każdego jest jeszcze sprzedajemy.pl - o ile pamiętam, w sumie tam też mogę wrzucić oferty, nawet mam tam konto. I tam chyba są możliwe aukcje. Dzięki za sprawdzenie, powoli tam będzie uzupełniany mój asortyment.

Sikor umarł...

227 Ostatnio edytowany przez Zgrd (2023-10-25 20:39:41)

Trzeba będzie zobaczyć to wszystko, bo jak mi się skończy smart smart na starych zasadach to wszystko mi jedno gdzie zapłacę za wysyłkę :D
Skoro wszystko jedno to warto dać łopatą w gębę allegro.

228

Migracja powoli, ale postępuje... Po zakupy zapraszam na stronę lub tu: https://wszystko.pl/sprzedawca/sikor-soft - powioli będę uzupełniał. Jak ktoś potrzebuje czegoś, co było na alledrogo, a boi się przez stronę - dawać znać, dorzucę i tam ;)

Sikor umarł...

229

Szkoda, że filtry wyszukiwania na tej stronie są tak ubogie, chciałbym sobie wyświetlić tylko prywatne oferty...

Atari 65XE, U1MB, Sophia2, AVG Cart, SIO2SD

230

Ważne, że jest coś innego niż alledrogo i olx. A czy coś tam sprzedam? Czas pokaże.

Sikor umarł...

231

Coś się dzieje na allegro.

Miałem ostatnio dyskusję z 1 pacjentem za zniszczony towar, kasę oddał, dyskusja zamknięta i dzisiaj dostaję dziwny @ wyglądający jak z allegro, z działającymi linkami do allegro o odmowie zwrotu kasy, z treścią sprzedającego napisaną po czesku i sugerującą, że nie odesłałem całego towaru.

Taki jakiś dziwny scam czy coś, bo niema żadnego lipnego linku, NIC.

Ale na koniec wisienka. Pisze do allegro na tę ich "pomoc" żeby mi wyjaśnili co się odwala, a tu BŁĄD WYSYŁANIA.

Wyciek, awaria, po prostu burdel?

232

Nie wiem, ale dziś się pochwalili że w jeszcze w tym roku udostępnią się na Węgrzech. Jak dostaniesz po węgiersku to dopiero będzie...
A poważnie to płakać się chce widząc co się z tym stało w ciągu paru lat.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

233 Ostatnio edytowany przez Zgrd (2024-09-01 11:50:11)

Wiesz, ale tutaj sprawa śmierdzi na tyle, że @ wygląda na autentyczny, nawet link odsyłający do dyskusji odsyła do właściwej dyskusji, czego scamer czy jakiś inny naciągacz by nie znał.. Niema żadnego, ale to absolutnie żadnego podejrzanego linku czy elementu.
Zgadzają się dane osobowe, nick, towar, data założenie dyskusji.

Zwrot kasy był w poniedziałek, a dzisiaj dostaję to i to z treścią od sprzedającego po czesku, gdzie zgadza się typ towaru, zgadza się ilość odesłanych sztuk (3 kupione, 3 były zniszczone, 3 odesłane), ale rzekomo brakuje 1 sztuki (niby kupiłem 4).

Pytanie czy nie mają tam jakiegoś wyciek czy dziury i właśnie nasze dane śmigają sobie diabli wiedzą gdzie.

I wyjaśniło się czemu nie mogłem napisać do pomocy... ich system nie przyjmuje załączników .eml
Bez załącznika poszło, czekam co odpiszą.
---------
To allegro odpisało, że to nie błąd, bo "Treść naszej wiadomości jest po polsku. Część po czesku nie jest napisana przez Allegro tylko przez sprzedającego, który również prowadzi sprzedaż na rynku czeskim, więc stąd mógł on się pomylić i uzasadnienie napisać po czesku."

Czyli nawet nie zweryfikowali sprawy porządnie, tylko BYĆ MOŻE i pałuj się frajerze.

Aaaaaa i łaskawie przetłumaczyli mi tą wiadomość po czesku........ no ja...... no nie wyrażę się, bo z sił opadłem.

234

Buahahaha, dziś mi "zablokowali wypłaty ze względu na ustawę". Nieuki jedne - ustawa nie dotyczy kont firmowych, a tu sprzedawałem wyłącznie jako firma (już jakiś czas temu przestałem). Poziom żenady alledrogo: expert

Sikor umarł...

235

Sikor napisał/a:

Migracja powoli, ale postępuje... Po zakupy zapraszam na stronę lub tu: https://wszystko.pl/sprzedawca/sikor-soft - powioli będę uzupełniał. Jak ktoś potrzebuje czegoś, co było na alledrogo, a boi się przez stronę - dawać znać, dorzucę i tam ;)

Chyba już strona nie istnieje... Zdaje się mały ruch czy co?

Atari MEGA STE TOS 2.06 2MB RAM 57MB HDD; Atari MEGA ST TOS 2.06 2MB RAM+SH205 20MB; Amiga 600 HD+

236

Kurcze, nawet zapomniałem, że tam byłem ;) Jakby co: sikorsoft.waw.pl

Sikor umarł...

237

Allegro same genialne zmiany ostatnio wprowadza, zlikwidowali szukanie w opisach, zlikwidowali rozłączanie ofert.
Kurna, ja ostatnio więcej na amazonie i ali zaczynam kupować, bo jak już znajdę na allegro to czego szukam, to jest u kilku sprzedających.

238 Ostatnio edytowany przez lopez (2024-10-27 22:59:53)

O to ciekawe, bo ja na Amazonie to nic a nic nie potrafię znaleźć, bo tam to dopiero patologia była i jest :(

239

Nie jest lekko, ale obecnie to jeden syf zaczął się robić po zmianach na allegro.
Dodatkowo amazon wygrywa swoim smartem niezależnym od kwoty i łatwym zwrotem jak nie pasuje, a ostatnio nawet bez problemu dostałem zwrot za hub usb, który padł po jakichś 8 miesiącach, a sprzedający się zwinął.