Odnalazłem kilka źródełek, korcą mnie szczególnie do skończenia dwa z nich (dobra, nie odnalazłem, ale miałem tylko zarzuciłem temat). Obie gry są grami pseudolosowymi, obie wymagają dopracowania, ale...
1. Uwolnij Łajkę - jest prostsza (w założeniach) w konstrukcji, możliwe w miarę szybkie ukończenie, tym bardziej, że scenariusz mam z grubsza rozpisany
2. Tajemniczy Zamek 3 - muszę ostrożnie gospodarować grafiką, gdyż nie wiem, czy graficzka będzie chciała coś jeszcze dorysować... Na pewno to nie powstanie szybko, ten typ gry u mnie znacie sami... Scenariusz ma tylko zarys, raczej tylko duży ATR wchodzi w grę.
W załącznikach stare koncepcje z tego. Miło by było poczytać komentarze od Was.
Dodam tylko, że żadna z tych gier nie ukaże się na planowanym cartridge-u, ale będzie tam jedna nowa prosta gra ode mnie - o ile uda mi się ją ukończyć. To dla mnie priorytet, ale czasem trzeba się oderwać i zrobić coś innego dla uspokojenia ciała i duszy :P
=====>
Mój głos to pomidor, abym widział wynik ankiety...
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
Atari Font Maker V1.16.14.4 Narzędzie do projektowania zestawów znaków dla Atari właśnie otrzymało aktualizację