Witam.
Wietrze szafki bo już mi się nie domykają.
Tu oddam za symboliczne 2zł/szt. PCB do SIO2PC/1050.
Płytka jak widać na foto pasuje do wtyczki SIO i ma pady do podlutowania kabla USB.
Niestety są dwa błędy, jeśli chcemy używać tego do atari i stacji dysków musimy pad oznaczony SIO10 podłączyć do pin9 wtyczki SIO. Nie montujemy wtedy LED AT/1050 i R4 /miała to być sygnalizacja co jest podłączone/.
Niestety, stacja na pini10 czeka na +5V z Atari i wtedy jest READY.
Jak to działa jest opisane w tym temacie, bo na tym się wzorowałem - https://atariage.com/forums/topic/21879 … b-4th-run/
Drugie to pady pod FT231, w bibliotece EAGLE obudowa do tego jest źle opisana i nie pasuje do rzeczywistości, ale wprawny lutowacz da sobie radę.
Ja mam to zmontowane i na tym działam. Zdjęcia zmontowanego są poglądowe, sprzedaję samo PCB!!!
Zdaje sobie sprawę z baboli, dlatego oferuję wam to prawie za darmo, nie spodziewam się szaleństwa, ale szkoda wyrzucić do śmieci...
Zdaję sobie sprawę również, że koszt wysyłki może was zniechęcić i najlepiej byłby wysyłać zwykłym listem.
Wyszłoby wtedy 3,30 za zwykły list i 50gr koperta.
Pytek jest 90szt. poknociłem zamówienie i tyle mnie wyszło ;)
Jak byłoby więcej chętnych to chciałbym poczekać, aż wszyscy wpłaca i podjadę raz na poczte, a nie z każdą kopertą, bo paliwo więcej wyjdzie niż to warte.
Dlatego powisi to tu tydzień /słownie 7 dni/ i potem resztę, albo wszystko wywalam do kosza /znaczy odwożę do utylizacji/.